Mirisni cimeteki. Isprobajte ovaj jednostavan i brz recept za odlične prhke kekse s cimetom koji će savršeno nadopunjavati čašu vašeg omiljenog napitka.
Sastojci:
– 11,5 dag maslaca
– 15 dag šećera
– 1 jaje
– 1 žličica arome vanilije
– 3 žličice limunovog soka
– 23 – 25 dag oštrog brašna
– 1 žličica praška za pecivo
– ¼ žličice soli
– ½ žličice sode bikarbone
Dekoracija:
– 5 dag šećera
– 1 žličica cimeta
– ½ šalice listića badema
Priprema: Miksati maslac sobne temperature oko minutu, dodati šećer i miksati do glatke smjese. Dodati jaje, aromu vanilije i limunov sok. Posebno pomiješati brašno, prašak za pecivo, sol i sodu, pa polako dodavati u mokre sastojke, u nekoliko navrata. Tijesto nastaviti miješati rukama, pa oblikovati kuglice veličine oraha. Bolje da su više, nego šire. Svaku kuglicu uvaljati u pomiješan šećer s cimetom i utisnuti 4 listića badema. Listiće badema ispod premazati s malo vode da se bolje prime. Slagati na lim obložen papirom za pečenje. Ohladiti ih barem 2 sata u hladnjaku. Peći na 180 °C oko 8 minuta. Pustiti ih da se ohlade prije micanja, oko 3 minute.
Recept iz knjige „Kolači – čarolija užitaka 2“