Tijesto:
– 6 jaja
– 6 žlica šećera
– 6 žlica brašna
– 3 žlice kakaa
– 1 prašak za pecivo
– 1 dl vode
– 10 dag šećera
Krema:
– 5 dl mlijeka
– 5 žlica pšenične krupice (griza)
– 1 puding od vanilije
– 10 dag šećera
– 15 dag margarina
Priprema tijesta: Umutiti žumanjke sa šećerom i naizmjence dodavati pomiješano brašno kakao i prašak za pecivo sa snijegom od bjelanjaka. Pečeni biskvit još vruć preliti prokuhanom vodom i šećerom.
Priprema kreme: U mlijeko ukuhati pšeničnu krupicu, puding i šećer. Kremu hladiti stalno miješajući da se ne stvore grudice. U ohlađeno dodati pjenasto izrađen margarin.
Postupak: Pečeni i natopljeni biskvit ohladiti i premazati pripremljenom kremom te preliti čokoladnom glazurom.
Recept iz knjige „Moji najbolji kolači “