Ova orange rolada pouzdano možemo reći da uspijeva svaki put ako se poštuju dvije stvari: pravilno izrađen snijeg i brzo zamatanje još toplog biskvita. Biskvit je tanak, elastičan i ne puca, a dodatak korice naranče daje mu taman blagu aromu. Krema je stabilna zahvaljujući maloj količini želatine – dovoljno da drži formu, a da ostane lagana. Rolada se najbolje reže nakon hlađenja preko noći, a okus naranče se tada potpuno zaokruži. Ovo je recept za one koji žele uredan, čist presjek i kolač koji se lako porcionira i nosi na stol.

Biskvit:

✦6 jaja

✦6 žlica šećera

✦6 žlica oštrog brašna

✦2 žlice Nesquika

✦ribana korica naranče

Priprema:

Mikserom izraditi snijeg od bjelanjaka postupno dodajući šećer. Smanjiti mikser na najma­nju brzinu, pa dodati jedan po jedan žumanjak, mje­šavinu brašna, Nesquika i ribane korice naranče, te kratko izmiksati. Smjesu raporediti u kalup obložen papirom za pečenje dimenzije 40 x 34 cm. Peći na 180 °C, 15 minuta. Malo ohladiti, pa još topao biskvit zamotati s papirom u roladu.

Krema:

✦250 ml vrhnja za šlag

✦500 g mascarpone sira

✦50 g šećera u prahu

✦1 žličica arome vanilije

✦sok i korica 1 naranče

✦1 mljevena želatina

Priprema:

Vrhnje za šlag izmiksati u šlag. Posebno izmiksati mascarpone sa šećerom u prahu, aromom vanilije, sokom i ribanom koricom od naranče. Ruč­no umiješati umućen šlag i prethodno nabubrenu želatinu pripremljenu prema uputi s pakiranja na način da se prvo umiješa 2 – 3 žlice kreme u želati­nu, pa sjedini s ostatkom kreme. Kremu premazati po ohlađenom biskvitu s kojeg je odstranjen papir i pažljivo zarolati. Ohladiti u hladnjaku preko noći, a prije posluživanja posuti šećerom u prahu i ukrasiti kriškama naranče.

Recept iz knjige Najboji kolači za najbolju kuharicu