Tijesto:
– 6 jaja
– 12 žlica šećera
– 4 dag kakaa
– 1 žlica oštrog brašna
– malo sode bikarbone
Krema:
– 1 jaje
– 2 žumanjka
– 1 vanilin šećer
– 14 dag šećera
– 3-4 žlice oštrog brašna
– 3 dcl mlijeka
– 1 margarin
– 6 dag čokolade za kuhanje
Priprema tijesta:
Umutiti žumanjke sa šećerom, postupno dodavati brašno pomiješano s kakaom i sodom, pa lagano umiješati snijeg od bjelanjaka. Peći 20 minuta na 175 °C. Kad je pečeno zarolati u roladu i tako ohladiti.
Priprema kreme:
Sve sastojke zajedno skuhati i u hladno dodati izrađeni margarin. Kremu podijeliti na dva dijela. Prvu polovicu namazati na biskvit, a u drugu polovicu staviti otopljene čokolade i premazati preko prve kreme. Sve zajedno zarolati u roladu.
Recept iz knjige „Moji najbolji kolači 2“