Podloga:
– 30 dag piškota
– rum po potrebi
Krema:
– 4 jaja
– 8 žlica šećera
– 1 vanilin šećer
– 3 žlice oštrog brašna
– 8 dcl mlijeka
– 10 dag grožđica močenih u malo ruma
Premaz:
– 1 dcl vrhnja za šlag
– 2 žlice marmelade od šipka
– mljeveni orasi za posipanje
Priprema podloge: Piškote kratko umakati u razvodnjeli rum.
Priprema kreme: Žumanjke, šećer i vanilin šećer miksati. Pjenjačom postepeno umiješati brašno pa polako uliti toplo mlijeko. Lagano kuhati dok se ne dobije gusta krema. Skloniti s vatre i u vruće pažljivo umiješati čvrsti snijeg od bjelanjaka. Ohlađenoj kremi dodati grožđice prethodno močene u rum i ocijeđene. Složiti piškote, premazati kremom i ponavljati dok se sastojci ne potroše.
Priprema premaza: Posljednji red premazati smjesom šlaga i marmelade, te obilno posipati mljevenim orasima.
Recept iz knjige: Moji najbolji kolači 2