Sastojci (za 8 komada):

✦250 g lisnatog tijesta
✦250 g krem sira (ABC ili sl.)
✦1 jaje
✦70 g šećera u prahu
✦20 g pudinga od vanilije
✦100 g svježih borovnica ili drugog bobičastog voća

Priprema: Tanko razvaljati lisnato tijesto i podijeliti na 8 jednakih kvadrata otprili­ke dimenzije 10 x 10 cm. Poslagati na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje. Pomiješati sir, jaje, šećer u prahu i puding u glatku smjesu te rasporediti dijagonalno po svakom kvadratu lisnatog tijesta. Oprati i osušiti borovnice ili neko drugo bobičasto voće i poslagati ih po nadjevu.

I još:
✦1 jaje za premazivanje + par kapi mlijeka
✦kristal šećer za posipanje

Priprema: Suprotne krajeve lisnatog tijesta koji nisu premazani nadjevom premazati razmućenim jajem s malo mlijeka. Krajeve tijesta preklopiti jedan preko drugoga i do­bro pritisnuti krajeve da se ne otvore tijekom pečenja. Premazati izvana svaki jastučić i po­suti ga kristal šećerom. Peći u zagrijanoj peć­nici na 200 °C oko 20 minuta.

Recept iz knjige Moji brzi kolači

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakKako funkcionira pčelinja zajednica?
Sljedeći članakHot spot
gospodarski
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.