Svijetlo tijesto:

✦250 g oštrog brašna

✦1 prašak za pecivo

✦120 g šećera u prahu

✦1 vanilin šećer

✦1 jaje

✦prstohvat soli

✦125 g maslaca

Tamno tijesto:

✦15 g kakaa

✦1 žlica šećera u prahu

✦1 žlica mlijeka

Priprema: Od ovih sastojaka umijesiti tije­sto pa ga podijeliti na dva dijela. U jedan dio umijesiti sastojke za tamno tijesto. Oba tijesta omotati plastičnom folijom i staviti 1 sat u hladnjak. Oba tijesta razvaljati na debljinu od 1 cm. Izrezati od tamnog tije­sta 4 trake (ostaviti dio tanko razvaljalog tamnog tijesta), a od svijetlog 5 traka, širi­ne 1 cm. Premazati bjelanjkom i poslagati jednu na drugu naizmjenično, tamnu na svijetlu, svijetlu na tamnu, u tri reda, prema uzorku šahovske ploče. Tankim tamnim ti­jestom omotati složene trake. Ostaviti 4 sata na hladnom radi lakšeg rezanja. Rezati na šnite debljine 1 cm. Peći na papiru za pečenje, na 180 °C, oko 15 minuta.

Recept iz knjige Kolači – čarolija užitaka 2

Prethodni članakOblatne s Nutellom i lješnjacima
Sljedeći članakDoznaka za sječu stabala
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.