Tijesto:
– 4 jaja
– 12 dag šećera
– 10 dag brašna
– 1 prašak za pecivo
– 1 žlica crne kave
Krema:
– 25 dag margarina
– 20 dag šećera u prahu
– 1 vanilin šećer
– 1 žlica konjaka
– 2 žlice mljevene kave
– 5 dag čokolade
– orasi za ukrašavanje
Priprema tijesta: Umutiti žumanjke sa šećerom. Dodati brašno, prašak za pecivo, kavu rastopljenu u malo vode i lagano umiješati snijeg od bjelanjaka. Peći u dubokom limu i pečeni biskvit prerezati u tri lista.
Priprema kreme: Pjenasto izraditi margarin, šećer, vanilin šećer, konjak i kavu. Kremu podijeliti u tri dijela, te u jedan umiješati otopljenu čokoladu.
Postupak: Prvi list biskvita premazati trećinom svijetle kreme, na njega položiti drugi list i premazati tamnom kremom, te treći list premazati drugom trećinom svijetle kreme. Kolač posipati orasima.
Recept iz knjige: Moji najbolji kolači