Tijesto:
✦7 bjelanjaka
✦200 g šećera
✦6 žlica brašna
✦1 prašak za pecivo
✦200 g prženih i mljevenih lješnjaka
Priprema: Izmiksati bjelanjke u snijeg, te postupno dodavati šećer. Dodati pomiješano brašno, prašak za pecivo i mljevene lješnjake, te sjediniti pjenjačom. Smjesu uliti u kalup dimenzije 23 x 35 cm, obložen papirom za pečenje. Peći na 180 °C, 20 – 25 minuta.
Međusloj:
✦Nutella
✦250 g petit keksa
Prirema: Vruć biskvit premazati Nutellom i na to složiti petit kekse močene u mlijeko.
Krema:
✦7 žumanjaka
✦7 žlica šećera
✦2 pudinga od vanilije
✦700 ml mlijeka
✦100 g bijele čokolade
✦125 g margarina
Priprema: Pomiješati žumanjke sa šećerom, pudingom i malo mlijeka. Ostatak mlijeka staviti kuhati. Dodati pripremljene sastojke u uzavrelo mlijeko i kuhati u gustu kremu. U vrućem otopiti bijelu čokoladu, a u ohlađeno dodati izrađen margarin sobne temperature. Staviti kremu na kekse.
Glazura:
✦150 g čokolade za kuhanje
✦3 žlice ulja
Priprema: Čokoladu i ulje otopiti na pari, malo ohladiti i preliti po kremi.
Recept iz knjige Moji čokoladni kolači