Palačinke:
✦ 3 jaja
✦ 450 ml mineralne vode
✦ 450 ml mlijeka
✦ 1 žličica soli
✦ 360 g brašna
✦ 3 žlice šećera
✦ malo ulja

Priprema: Sve sastojke staviti u posudu i iz­miksati. Na vrućoj tavici promjera 26 cm, na malo ulja, peći palačinke.

Krema:
✦ 2 pudinga od čokolade
✦ 100 g šećera
✦ 500 ml mlijeka
✦ 100 g čokolade za kuhanje
✦ 200 g maslaca

Priprema: U malo mlijeka razmutiti puding i šećer, pa ukuhati u ostatak mlijeka u gusti puding. U vrući puding umiješati čokoladu i miješati dok se čokolada ne otopi. Staviti na puding prozirnu foliju i ostaviti da se ohladi. U ohlađenu kremu umiksati izrađen maslac sobne temperature. Nadjevati kremom i redati palačinke jednu na drugu dok se ne potroše svi sastojci. Ostaviti u hladnjaku da se krema stisne, te pomoću tanjura odrezati krajeve da nastane torta promjera 22 cm.

Ganache:
✦ 150 ml vrhnja za šlag
✦ 150 g čokolade za kuhanje

Priprema: Sjeckanu čokoladu preliti s ugri­janim vrhnjem za šlag do vrenja. Miješati dok se čokolada sasvim ne otopi. Ostaviti da se malo ohladi, pa preliti po torti.

Recept iz knjige Moji čokoladni kolači

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2015. do 2019. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakGastro destinacije i konjički turizam
Sljedeći članakOsinje gnijezdo
Vinko Mikšić
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.