Sastojci (za 6 čaša):
✦250 g integralnog keksa
✦100 g maslaca
✦200 g čokolade za kuhanje
✦200 g bijele čokolade
✦200 g mliječne čokolade
✦500 g sira mascarpone
✦500 ml vrhnja za šlag
Priprema: Kekse samljeti i preliti s otopljenim maslacem, promiješati i utisnuti u prigodne čaše. Smjesa je dovoljna za kalup od torte, ako odlučite raditi tortu. Mascarpone sobne temperature izmiksati pa dodati prethodno mekše umućeno vrhnje za šlag i ručno sjediniti. Kremu podijeliti na tri dijela. Svaku od tri čokolade posebno otopiti u mikrovalnoj pećnici ili na pari, malo ohladiti i dodati u dio osnovne kreme. Na podlogu uz pomoć slastičarske vrećice slagati kremu s čokoladom za kuhanje, kremu s bijelom čokoladom i na kraju kremu s mliječnom čokoladom.
Recept iz knjige Moji kremasti kolači