Podloga:

✦250 g petit keksa

✦130 g maslaca

✦20 g šećera u prahu

✦30 g kakaa

✦2 žlice ruma

✦2 žlice mlijeka

Priprema: Samljeti kekse i pomiješati sa še­ćerom u prahu i kakaom. Dodati otopljeni maslac, rum i mlijeko i dobro sjediniti. Smje­su utisnuti u kalup dimenzije 21 x 21 cm i staviti u hladnjak.

Krema:

✦500 g mascarpone sira

✦400 g Nutelle

✦150 ml vrhnja za šlag

Priprema: Izmiksati mascarpone sa Nu­tellom. Ručno umiješati čvrsto tučeno vrh­nje za šlag.

Preljev:

✦100 ml vrhnja za šlag

✦200 g Lino Lade milk

Priprema: Zagrijati vrhnje do vrenja te pre­liti po Lino Ladi. Malo ohlađen preljev preliti po kremi i ostaviti u hladnjaku nekoliko sati da se dobro ohladi.

Recept iz knjige Moji brzi kolači

Prethodni članakAutohtone, izvorne, domaće…kako označavati „naše“ sorte vinove loze?
Sljedeći članakCheesecake
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.