Tvornica za proizvodnju stočne hrane iz Ivanić-Grada, dio Belje Plus d.o.o. sustava, u budućnosti će djelovati pod okriljem RWA Raiffeisen Ware Austria, međunarodne trgovačke, uslužne i investicijske grupe iz Austrije.

Krajem ožujka ove godine, RWA International Holding preuzeo je hrvatsku tvornicu krmnih smjesa AISLE40 u Ivanić-Gradu, čime je proširio svoju prisutnost u području stočne hrane i dodataka hranidbi u području jugoistočne Europe.

Kontinuirano širenje tržišne pozicije

Nakon zaprimanja svih službenih odobrenja, tvornicom će ubuduće upravljati Patent Co, podružnica RWA iz Srbije.

Ovom transakcijom u mogućnosti smo pojačati naše aktivnosti u području stočne hrane, ne samo u Hrvatskoj, već i na tržištima u susjedstvu. Naš cilj je kontinuirano širiti vlastitu tržišnu poziciju, naglasio je Lukas Maier, voditelj odjela za stočnu hranu RWA.

Tvornica krmne smjese u Ivanić-Gradu proizvodi oko 80.000 tona krmne smjese i dodataka godišnje. Logistički je povezana cestom i željeznicom.

Osim velikih skladišnih prostora, na prostoru tvrtke nalazi se i nekoliko poljoprivrednih silosa. U budućnosti će ih iznajmljivati i njima upravljati RWA Hrvatska, koja će ih koristiti za daljnje proširenje infrastrukture za poljoprivredne i operativne resurse.

U Ivanić-Gradu radi 63 djelatnika koje će preuzeti Patent Co Hrvatska. Kako bi učinkovito koordinirali svoje poslovne aktivnosti, Patent Co. osniva novu podružnicu u Hrvatskoj: Patent Co Hrvatska.

O tvrtci Patent Co.

Patent Co. je međunarodno etablirano društvo u području proizvodnje stočne hrane sa sjedištem u Mišićevu, koje plasira potpunu stočnu hranu, proteinsku hranu i premikse na regionalna tržišta. S dodacima hranidbi uspješno zastupljen na tržištima Europe, Azije, Sjeverne, Srednje i Latinske Amerike. Patent Co. zapošljava oko 280 radnika i ostvario je promet od 117,5 milijuna eura u 2023. godini.

O RWA Raiffeisen Ware Austria:

RWA djeluje kao proizvođač, pružatelj usluga i trgovac u poslovnim područjima poljoprivrede, tehnologije, energije, građevinskih materijala te kućanstva i vrta. Kao krovna organizacija skladišnih kooperativaca u Austriji, RWA im pruža sveobuhvatnu ponudu usluga u spomenutim područjima. Osim toga, RWA upravlja velikim brojem udjela i podružnica u Austriji i istočnoeuropskim zemljama. Putem strateškog saveza s BayWa-om, RWA je integriran u veliku međunarodnu tvrtku.

Za više informacija, molimo kontaktirajte:

RWA International – PATENT CO. Hrvatska d.o.o.

email: info.hr@patent.co.com

Prethodni članakZaštita vinove loze na početku kretanja vegetacije
Sljedeći članakNa koje bolesti graha moramo paziti?
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.