Bakalar bianco

66

400 g bakalara
3 krumpira
150 ml maslinovog ulja
100 ml mlijeka
20 g maslaca
3 češnjaka
peršin
1 žličica kopra
mljeveni papar

Možete koristiti svježi ili osušeni bakalar, a ukoliko koristite suhi bakalar namočite ga dan-dva prije pripreme i skuhajte, te polako odvojite meso od kostiju. Vodu od kuhanja nemojte baciti. Pripremite vodu za krumpir, dodajte pola svježe i pola vode u kojoj ste kuhali bakalar. Oguljeni krumpir narežite na manje komade i stavite da se kuha dok potpuno ne omekša. Ocijeđenom i izgnječenom krumpiru dodajte bakalar. U tavi propržite sitno nasjeckani češnjak. Zatim dobro pomiješajte ostale sastojke s bakalarom dok ne dobijete jednoliku smjesu. Polako dolijevajte ulje i mlijeko, te miješajte još neko vrijeme, Priprema zatim ukrasite s listovima peršina, kavijarom ili kriškama limuna.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakRiblji brudet
Sljedeći članakBožićno pečenje
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.