PRIPREMITE:
1,5 kg brancina (4 veća, filetirana)
8 dag slanine
sol
4 dag maslaca
8 dag šampinjona
3 dag luka
2 lovorova lista
4 dl bijelog vina
2 dl slatkog vrhnja (20% masnoce)
2 žumanjka
1 limun
Narežite dva fileta brancina, nabodite („našpikajte”) slaninom, premažite paprikom i posolite. Dno posude premažite maslacem, obložite narezanim šampinjonima, sjeckanim lukom, stavite lovorov
list pa na to položite filete. Prelijte ih bijelim vinom, pokrijte aluminijskom folijom namaštenom maslacem i kuhajte u pećnici 40 minuta na 160 °C.
Filete složite u vatrostalnu posudu namaštenu maslacem. Umak od kuhanja procijedite i ukuhajte na polovicu, a za to vrijeme istucite žumanjke s vrhnjem. Kad se mješavina zgusne, dolijte ukuhani umak, nakapajte limunov sok i prelijte po filetima.