Riba u finom umaku

43

4 žlice maslinova ulja
4 fileta bijele ribe
1 žlica Vegete
2 žličice limunova soka
Za prilog od povrća:
2 mrkve
2 mlada luka
2 tikvice
1 crvena paprika
2 žlice ulja
1 žličica Vegete
Za umak od naranče:
60 g maslaca
1 mladi luk, bijeli dio, sitno nasjeckan
100 ml narančina soka
1 žličica narančine korice
1 žličica Vegete
1 žličica Gusnella Dolcela
2 žlice vode

Izrežite 4 veće alufolije pravokutnog oblika i premažite ih polovinom ulja. Stavite svaki filet ribe na zasebnu, namašćenu foliju, pospite Vegetom, pokapajte limunovim sokom i premažite s još malo ulja. Zamotajte ribu u alufoliju i pecite u zagrijanoj pećnici na 180 °C 10-15 minuta. Za prilog, očistite povrće i narežite ga na tanke trake. U većoj tavi zagrijte ulje i povrće kratko popecite. Dodajte Vegetu i popecite sve zajedno još 2 minute. Za umak, na 20 g maslaca kratko popecite sitno nasjeckani luk. Dodajte narančin sok, naribanu narančinu koricu i Vegetu. Kuhajte miješajući 3-4 minute i dodajte Gussnel razmućen s vodom. Maknite s vatre te u vrući umak postupno umiješajte preostali maslac. Narezano povrće za prilog možete staviti ispod ribe i peći sve zajedno u alufoliji na 180 °C oko 20 minuta.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakIzbor za najbolju poljoljekarnu u 2015. godini
Sljedeći članakPrigodna rolana janjetina
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.