PRIPREMITE:

1 šarana od oko 2 kg

sol

papar

1 limun

1 veliki luk

komad celerova korijena (100 g)

malo brašna

100 g maslaca

60 g medenjaka (bez ocakline)

0,75 l tamnog piva (ili tamnog piva spuno slada)

2 lovorova lista

6 zrna pimenta

6 zrna borovice

šećer

30 g brašna

Očistite i operite šarana pa ga narežite na četiri jednaka komada. Začinite solju i paprom. Iscijedite limunov sok pa njime poškropite ribu. Očistite luk pa ogulite i operite celer. Narežite ih na sitne kockice. Uvaljajte komade šarana u brašno. Zagrijte 70 g maslaca. Ispržite ribu tako da s obje strane dobije smeđ u boju. Dodajte luk i celer pa kratko propržite. Naribajte medenjake i pospite po ribi. Nalijte pivo. U malenu vrećicu za kuhanje stavite lovor, piment i borovicu pa je objesite u posudu s umakom. Začinite solju, malo šećera i paprom. Poklopljeno lagano kuhajte oko 20 minuta. Izvadite vrećicu sa začinima. Stavite komade šarana na zagrijan pladanj i ostavite na toplu mjestu. Izmiješajte preostali maslac i brašno te stavite u umak. Po potrebi dodajte začina.

Prethodni članakObavljanje poljoprivredne djelatnosti
Sljedeći članakPita s pršutom i maslinama
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.