Dostupnost informacija o mirovinskom sustavu Republike Hrvatske nikada nije bila lakša zahvaljujući portalu mojamirovina.hr. Ovaj online alat omogućuje građanima pristup individualiziranim podacima i projekcijama buduće mirovine, nudeći im dragocjen uvid u vlastitu financijsku budućnost.

Jedna od ključnih značajki portala je anonimni mirovinski kalkulator, koji omogućuje korisnicima dobivanje projiciranog iznosa mirovinskih primanja. Temeljen na podacima o mirovinskom osiguranju u Hrvatskoj, ovaj kalkulator pruža korisnicima uvid u moguće iznose njihovih budućih mirovina. Za one koji žele personalizirani pristup, portal nudi mogućnost prijave putem sustava e-Građani, što omogućuje unos propisanih vjerodajnica i pristup personaliziranom mirovinskom kalkulatoru.

Osim što pruža projekciju iznosa mirovine temeljenih na postojećim podacima, portal omogućuje i dodatne projekcije. Korisnici mogu eksperimentirati s različitim scenarijima i promjenama parametara koji utječu na visinu mirovinskih primanja, pružajući im dublji uvid u njihovu financijsku budućnost.

OGLAS
izvor: yahoofinance
Cjelokupni projekt “MOJA MIROVINA – unapređenje usluga REGOS-a na tržištu rada” predstavlja značajnu investiciju u iznosu od 7.179.749,15 eura. Ova investicija sufinancirana je iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 85%. Implementacija digitalne platforme rezultat je suradnje između REGOS-a i Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO), uz stručnu podršku Svjetske banke.

Kroz sustav e-Građani, korisnicima se prikazuju tri simulacije buduće mirovine: A, B i C. Svaka simulacija pruža detaljan uvid u projicirane iznose mirovine, nudeći korisnicima mogućnost sagledavanja različitih scenarija i njihovih posljedica.

Dodatno, građani imaju mogućnost osobnog posjeta jednom od četiri Mirovinska informativna centra u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku. Ovi centri pružaju stručnu podršku zaposlenika HZMO-a i REGOS-a, omogućujući korisnicima da dobiju dodatne informacije i isprobaju funkcionalnosti portala uživo.

izvor: investopedia
mojamirovina.hr omogućuje građanima proaktivno planiranje njihove buduće mirovine i donošenje pravovremenih odluka koje mogu značajno utjecati na njihovu financijsku sigurnost u mirovini. Ovaj portal predstavlja korak naprijed u osiguravanju transparentnosti i dostupnosti informacija o mirovinskom sustavu, pružajući građanima alat koji im omogućuje da preuzmu kontrolu nad vlastitom financijskom budućnošću.
Prethodni članakUskoro FarmShow Osijek 2024!
Sljedeći članakObavijest proizvođačima koštičavog voća!
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.