AgBot 2.055W3 – autonomni stroj može se koristiti za puno više od same zaštite usjeva. AgBot 2.055W3 & CF2000-AB može se koristiti za zaštitu usjeva, suzbijanje korova, primjenu tekućeg hraniva i za košnju te usitnjavanje rezidbe. Također je moguće kontrolirano i bez operatera puniti spremnik.

Očitavanjem kartice zadataka i izdavanjem naredbi za stroj, AgBot 2.055W3 & CF2000-AB sam obavlja sve radne operacije.

Zaštita usjeva

Za zaštitu usjeva služi poseban modul koji je postavljen iza stroja: spremnik je zapremnine 2000 litara, ventilator je na električni pogon, ima 16 mlaznica (8 sa svake strane) s držačima mlaznica i mlaznicama po vašem izboru. Suzbijanje korova i primjena tekućeg hraniva obavlja se pomoću okvira oslonjenog na tri točke. Sadrži dvije beskonačno prilagodljive ,,lepezeʺ za raspršivanje s tri mlaznice po strani ili dvostruki set mlaznica uključujući crpku od 150 litara/min po strani. Okvir također sadrži spremnik od 120 litara i pumpu za doziranje Dosatron za ubrizgavanje sredstva u cjevovod za prskanje. Okvir se hidraulički podiže s mehaničkim prilagođavanjem širine. Mehanička kontrola korova radi s obje strane i mehanički je prilagodljiva. Prskalica ima promjer od 55 cm, ima 2 seta kotrljajućih ,,roleraʺ s promjerom diskova od 380 mm. Radna širina je +/- 55 cm po strani.

Pogonski sustav

2.9 l 4-cilindrični Deutz Diesel motor, stupanj 5 sa 55 kW / 75 KS, maks. okretni moment

od 300 Nm

Cisterna dizela je zapremnine 170 l

Električni pogonski sklop s rasponom brzine od 0-13,5 km/h

Dodatni električni pogon PTO (do 55kW i 700V)

Dodatni visokonaponski konektori (do 55kW i 700V) temeljeni na ISOBUS 23316

85 l/min na hidrauličkoj pumpi od 210 bara

Do 3 proporcionalna ventila s dvostrukim djelovanjem

Opcijski senzor opterećenja

Stražnja poluga u tri točke cat 2

2,5 t maksimalne nosivosti na kukama

Prednji kotač: 710 mm

Konfiguracije stražnjih kotača 380, 400, 520 i 710 mm

Širina: min. 1380 mm

Dimenzije AGBOT 2.055W3
Pogonski sustav

Nadzorna ploča

AgXeed portal upravlja punim poslovnim ciklusom te ćete uživati u dobro strukturiranom radnom zaslonu: pronađete svoja imanja/parcele raspoređena po farmi, odaberite opcije, nakon starta sve će raditi automatski. Ako želite provjeriti svoj stroj, u međuvremenu samo uključite stroj na daljinu te provjerite što se događa. Sve dimenzije i dostupne postavke automatski se šalju u upravljanje zadacima. Cijeli proces zatim se automatski planira pomoću usmjeravanja algoritma uzimajući u obzir željeni radijus okretanja, način rutiranja i preklapanje. Tehnologija usmjeravanja vodi računa da se cijelo polje obradi bez dodirivanja granica i smanjuje količinu dodirivanja tla na istoj poziciji od strane stroja. Vrijeme i učinkovitost te analiza rada, podaci o potrošnji goriva, stajskog gnoja i sjemena potrošnja – sve se bilježi u sustav stroja.

AgBot u radu

Izvor: https://agxeed.com/

Prethodni članakUskoro nove potpore za sustave navodnjavanja
Sljedeći članakProgram sufinanciranja uspostave pokusnih polja navodnjavanja poljoprivrednih kultura
Kristina Pawelitsch, mag.ing.agr.
Rođena je 1974. g. u Crailsheimu u Njemačkoj, a diplomirala je na Agronomskom fakultetu u Zagrebu na temu Valorizacija početnog rasta i potencijala rodnosti Lovranske trešnje. Urednica je Gospodarskog lista i autorica stručnih članaka iz raznih područja poljoprivrede, a surađuje i s udrugama iz područja poljoprivrede. Kristina Pawelitsch rođena je 1974. godine u Njemačkoj , u Crailsheimu. OBRAZOVANJE: • U Krapini završava srednju školu za prirodoslovno- matematičkog tehničara • 2002. diplomirala na Sveučilištu u Zagrebu, na Agronomskom fakultetu i stekla zvanje magistra inženjerka hortikulture. Diplomirala je na temu Valorizacija početnog rasta i potencijala rodnosti lovranske trešnje. • govori tečno njemački i engleski (Vodnikova škola, Zagreb , 6. stupanj poslovnog engleskog i završni stupanj konverzacijskog njemačkog u školi Sokrat u Zagrebu) RADNO ISKUSTVO: Od lipnja, 2017. godine urednica u Gospodarskom listu. Prijašnje radno iskustvo: radila u AQUAARTu kao projektant automatskih sustava navodnjavanja. Nakon toga radi kao referent nabave u Würth Group na poslovima uvoza i izvoza za strano tržište, pretežno Njemačka i Švicarska. Aktivni je član Udruge Akram (Udruga za hrvatsko savršeno naselje), a pisala je i u časopisima ''Vita'' i '' Sto posto prirodno''.