AgBot 2.055W3 – autonomni stroj može se koristiti za puno više od same zaštite usjeva. AgBot 2.055W3 & CF2000-AB može se koristiti za zaštitu usjeva, suzbijanje korova, primjenu tekućeg hraniva i za košnju te usitnjavanje rezidbe. Također je moguće kontrolirano i bez operatera puniti spremnik.

Očitavanjem kartice zadataka i izdavanjem naredbi za stroj, AgBot 2.055W3 & CF2000-AB sam obavlja sve radne operacije.

Zaštita usjeva

Za zaštitu usjeva služi poseban modul koji je postavljen iza stroja: spremnik je zapremnine 2000 litara, ventilator je na električni pogon, ima 16 mlaznica (8 sa svake strane) s držačima mlaznica i mlaznicama po vašem izboru. Suzbijanje korova i primjena tekućeg hraniva obavlja se pomoću okvira oslonjenog na tri točke. Sadrži dvije beskonačno prilagodljive ,,lepezeʺ za raspršivanje s tri mlaznice po strani ili dvostruki set mlaznica uključujući crpku od 150 litara/min po strani. Okvir također sadrži spremnik od 120 litara i pumpu za doziranje Dosatron za ubrizgavanje sredstva u cjevovod za prskanje. Okvir se hidraulički podiže s mehaničkim prilagođavanjem širine. Mehanička kontrola korova radi s obje strane i mehanički je prilagodljiva. Prskalica ima promjer od 55 cm, ima 2 seta kotrljajućih ,,roleraʺ s promjerom diskova od 380 mm. Radna širina je +/- 55 cm po strani.

Pogonski sustav

2.9 l 4-cilindrični Deutz Diesel motor, stupanj 5 sa 55 kW / 75 KS, maks. okretni moment

od 300 Nm

Cisterna dizela je zapremnine 170 l

Električni pogonski sklop s rasponom brzine od 0-13,5 km/h

Dodatni električni pogon PTO (do 55kW i 700V)

Dodatni visokonaponski konektori (do 55kW i 700V) temeljeni na ISOBUS 23316

85 l/min na hidrauličkoj pumpi od 210 bara

Do 3 proporcionalna ventila s dvostrukim djelovanjem

Opcijski senzor opterećenja

Stražnja poluga u tri točke cat 2

2,5 t maksimalne nosivosti na kukama

Prednji kotač: 710 mm

Konfiguracije stražnjih kotača 380, 400, 520 i 710 mm

Širina: min. 1380 mm

Dimenzije AGBOT 2.055W3
Pogonski sustav

Nadzorna ploča

AgXeed portal upravlja punim poslovnim ciklusom te ćete uživati u dobro strukturiranom radnom zaslonu: pronađete svoja imanja/parcele raspoređena po farmi, odaberite opcije, nakon starta sve će raditi automatski. Ako želite provjeriti svoj stroj, u međuvremenu samo uključite stroj na daljinu te provjerite što se događa. Sve dimenzije i dostupne postavke automatski se šalju u upravljanje zadacima. Cijeli proces zatim se automatski planira pomoću usmjeravanja algoritma uzimajući u obzir željeni radijus okretanja, način rutiranja i preklapanje. Tehnologija usmjeravanja vodi računa da se cijelo polje obradi bez dodirivanja granica i smanjuje količinu dodirivanja tla na istoj poziciji od strane stroja. Vrijeme i učinkovitost te analiza rada, podaci o potrošnji goriva, stajskog gnoja i sjemena potrošnja – sve se bilježi u sustav stroja.

AgBot u radu

Izvor: https://agxeed.com/

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakUskoro nove potpore za sustave navodnjavanja
Sljedeći članakProgram sufinanciranja uspostave pokusnih polja navodnjavanja poljoprivrednih kultura
Kristina Pawelitsch, mag.ing.agr.
Rođena je 1974. g. u Crailsheimu u Njemačkoj, a diplomirala je na Agronomskom fakultetu u Zagrebu na temu Valorizacija početnog rasta i potencijala rodnosti Lovranske trešnje. Urednica je Gospodarskog lista i autorica stručnih članaka iz raznih područja poljoprivrede, a surađuje i s udrugama iz područja poljoprivrede. Kristina Pawelitsch rođena je 1974. godine u Njemačkoj , u Crailsheimu. OBRAZOVANJE: • U Krapini završava srednju školu za prirodoslovno- matematičkog tehničara • 2002. diplomirala na Sveučilištu u Zagrebu, na Agronomskom fakultetu i stekla zvanje magistra inženjerka hortikulture. Diplomirala je na temu Valorizacija početnog rasta i potencijala rodnosti lovranske trešnje. • govori tečno njemački i engleski (Vodnikova škola, Zagreb , 6. stupanj poslovnog engleskog i završni stupanj konverzacijskog njemačkog u školi Sokrat u Zagrebu) RADNO ISKUSTVO: Od lipnja, 2017. godine urednica u Gospodarskom listu. Prijašnje radno iskustvo: radila u AQUAARTu kao projektant automatskih sustava navodnjavanja. Nakon toga radi kao referent nabave u Würth Group na poslovima uvoza i izvoza za strano tržište, pretežno Njemačka i Švicarska. Aktivni je član Udruge Akram (Udruga za hrvatsko savršeno naselje), a pisala je i u časopisima ''Vita'' i '' Sto posto prirodno''.