Vrhunska serija STEYR® s tri modela redizajnirana je u cijelosti. Najvažnije promjene uključuju novu kabinu, dva nova paketa specifikacija, potpuno novu unutrašnjost s novim naslonom za ruke Multicontroller III, prilagodljivim kontrolama, novim Infomat 1200 monitorom i instrumentima za tablete, Full S-Fleet paket bežičnog povezivanja koji omogućuje trenutni prijenos podataka i daljinski nadzor.

S novim dizajnom kabine, revidiranim stilom, preispitanim kontrolama i naprednom tehnologijom povezivanja, nova generacija traktora Terrus CVT vodeća je STEYR linija. Lansiranje novog raspona od 250-300 KS označava stalni napor brenda da nudi modele s najvišim razinama kvalitete, udobnosti i tehnologije. Sve kako bi poljoprivredni posao učinio lakšim, učinkovitijim i produktivnijim.

Nova kabina

Kao i kod prethodnog asortimana, predstavljenog 2015. G., linija Terrus CVT, izgrađena u pogonu St. Valentin u Austriji, sastoji se od tri modela (nominalna / nazivna snaga 250/270 / 300 KS). Svi su s ugrađenim STEYR CVT mjenjačem. Međutim, osim toga, mnoge značajke traktora jedinstvene su za novu generaciju Terrus CVT-a. To uključuje novu kabinu s potpuno revidiranom unutrašnjošću, uključujući novi naslon za ruke Multicontroller III. Osim toga i prilagodljive kontrole, monitor zaslona osjetljiv na dodir Infomat 1200, tabletiranje motora / mjernih uređaja i – po prvi puta – STEYR S-Fleet telematiku s trenutnim dvosmjernim prijenosom podataka.

Stil u kombinaciji s materijalom

Izgled i stil važni su elementi modernih traktora. Izvana novi Terrus CVT pokazuje utjecaj STEYR-ove napredne filozofije dizajnabi stvorio vrhunsko iskustvo prilikom rukovanja traktorom.

Penjući se prema novom ulaznom prostoru u kabinu, operateri će pronaći ključnu značajku -potpuno novi naslon za ruke Multicontroller III. To uključuje redizajniranu višenamjensku Multicontroller ručicu, prilagodljive kontrole, uključujući daljinsko upravljanje ventila s LED indikacijom u boji – što omogućava operaterima da postave svoj Terrus CVT prema željama – i novi monitor osjetljiv na dodir Infomat 1200, kompatibilan s ISOBUS-om. Infomat 1200 visoke razlučivosti pruža pregled svih funkcija traktora. Omogućuje rad i optimizaciju hidraulike, PTO-a, motora i mjenjača pomoću zaslona osjetljivog na dodir, novog okretnog gumba za okretanje i pritiskanje kodera ili prečaca.

Infomat 1200 ne samo da uključuje sljedeću generaciju S-Guide guidance management, već i nove telematičke mogućnosti S-Fleet, uklanjajući bilo kakvu potrebu za ručnim / USB snimanjem / prijenosom podataka. Podaci o radu traktora i strojeva bilježe se trenutno i automatski. Dostupni su na računalu farme putem web portala MySTEYR.com ili mobilne aplikacije S-Fleet na pametnom uređaju upravitelja / vlasnika. Također je moguće vidjeti mjesto stroja i nadzirati pokazatelje performansi, omogućujući promatranje kad bi, npr. mogle biti potrebne zalihe goriva. Dvosmjerni prijenos podataka znači da se podaci i upute kao što su zemljovidi mogu također poslati traktoru s pametnog uređaja ili računala.

Ako vlasnik odluči dati odobrenje, njegov STEYR zastupnik također može nadzirati traktore opremljene S-Fleetom. Npr. uočavanje znakova ranog upozoravanja na bilo kakve greške i omogućavanje daljinskog pristupa usluzi, zahvaljujući daljinskoj podršci S-Fleet. Pomoću ove značajke dobavljači (ali i trgovci) čak mogu daljinski isporučiti nadogradnje softvera ako je potrebno. Uz to, mogu pružiti podršku operatora u kabini putem daljinskog pogleda S-Fleet. On se izravno povezuje na zaslon Infomat 1200 bilo kad i bilo gdje.

Nove razine udobnosti i kontrole

Sa sjedala rukovatelja, novi dizajn također poboljšava vidljivost. Dizajn panoramske kabine s četiri stupa uključuje velike prozore, spuštene stražnje bokobrane, krovni otvor s velikom vidljivošću i jednodijelno prednje vjetrobransko staklo s gornjim zakrivljenim rubom i 27 % povećanom površinom pometanja kroz dizajn niskog nosača brisača. Boljoj vidljivosti mogu pomoći LED paketi za cestu i radna svjetla- s do 14 svjetala na krovu, četiri u prednjem dijelu kabine, dva na stražnjim blatobranima i četiri u poklopcu motora.

Novi klimatski sustav pod pritiskom ima više žaluzina i automatsku kontrolu zone. Razina buke smanjena je na 66 decibela, potpomognuta vrhunskim automobilskim mekanim unutrašnjim materijalima. Novo sjedalo uključuje hlađenje, grijanje i zakretni naslon. Udobnost je dodatno poboljšana novom pogonskom papučicom za preciznu kontrolu od nagiba do polja do vožnje cestom. Tu je i više prostora i prostora za pohranu, uključujući integrirani hladnjak ispod sjedala dovoljan za kutiju za ručak i dvije boce od 2 litre. Više utičnica u kabini podržava povezivanje, kako monitora priključka, tako i medija.

Novi Terrus CVT dostupan je u dva paketa specifikacija, uz Custom modele koji se mogu prilagoditi na tipičan STEYR način, sa značajkama ‘à la carte’ koje odgovaraju točnim potrebama. Prvi paket Evolution, sadrži značajke koje uključuju hidrauliku od 165 ili 220 l/min, četverostupanjski zglobni pogon, elektroničku parkirnu kočnicu, Deluxe ili Active Luxury opcije kabine s klima uređajem, suvozačevim sjedalom i ovjesom kabine, ovjesom prednje osovine, Easy Tronic II headland management i S-Guide opcije automatskog navođenja, plus ISOBUS klase II ili III. Vrhunska specifikacija Excellence nudi iste značajke. Međutim, dodaje vrhunske zvučnike, pet elektrohidrauličkih stražnjih daljinskih ventila i standardnu značajku Power Beyond.

Sinonim za vodeću tehnologiju

STEYR je sinonim za vodeću tehnologiju i visokokvalitetne strojeve već više od 70 godina. Njegova vrhunska paleta traktora austrijske proizvodnje usredotočena je na izvanrednu udobnost i preciznost rada. Koriste dokazane tehničke inovacije kako bi povećali produktivnost za operatere u poljoprivrednom, šumarskom i općinskom sektoru. Kupci tvrtke STEYR podržani su prvoklasnom podrškom profesionalne i visoko iskusne mreže zastupnika tvrtke STEYR. Više informacija o proizvodima i uslugama STEYR može se pronaći na stranicama www.steyr-traktoren.com

STEYR®
Sjetva sa STEYR 6300  Terrus CVT

Izvor: www.steyr-traktoren.com

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakEkološka poljoprivreda je odgovor na klimatske promjene
Sljedeći članakKosilice za okućnice
Kristina Pawelitsch, mag.ing.agr.
Rođena je 1974. g. u Crailsheimu u Njemačkoj, a diplomirala je na Agronomskom fakultetu u Zagrebu na temu Valorizacija početnog rasta i potencijala rodnosti Lovranske trešnje. Urednica je Gospodarskog lista i autorica stručnih članaka iz raznih područja poljoprivrede, a surađuje i s udrugama iz područja poljoprivrede. Kristina Pawelitsch rođena je 1974. godine u Njemačkoj , u Crailsheimu. OBRAZOVANJE: • U Krapini završava srednju školu za prirodoslovno- matematičkog tehničara • 2002. diplomirala na Sveučilištu u Zagrebu, na Agronomskom fakultetu i stekla zvanje magistra inženjerka hortikulture. Diplomirala je na temu Valorizacija početnog rasta i potencijala rodnosti lovranske trešnje. • govori tečno njemački i engleski (Vodnikova škola, Zagreb , 6. stupanj poslovnog engleskog i završni stupanj konverzacijskog njemačkog u školi Sokrat u Zagrebu) RADNO ISKUSTVO: Od lipnja, 2017. godine urednica u Gospodarskom listu. Prijašnje radno iskustvo: radila u AQUAARTu kao projektant automatskih sustava navodnjavanja. Nakon toga radi kao referent nabave u Würth Group na poslovima uvoza i izvoza za strano tržište, pretežno Njemačka i Švicarska. Aktivni je član Udruge Akram (Udruga za hrvatsko savršeno naselje), a pisala je i u časopisima ''Vita'' i '' Sto posto prirodno''.