Massey Ferguson, svjetski brend tvrtke AGCO , ponosno najavljuje predstavljanje pet novih modela od 105 KS do 145 KS u seriji MF 5S čime nastavlja izvanredan dizajn novoga doba i poboljšano iskustvo za rukovatelja koji su predstavljeni u naprednoj novoj seriji MF 8S. Nova svestrana serija Massey Ferguson MF 5S kombinira najbolju vidljivost u klasi s jednostavnim upravljanjem, udobnošću i kontrolom za mliječni, stočni i ratarski sektor.

Zahvaljujući najboljoj vidljivosti u klasi i najboljim polumjerom okretanja u industriji koji iznosi 4 m, najužem strmom poklopcu motora i praktičnim značajkama, radi se o vrhunskim traktorima utovarivačima. Pored toga, zahvaljujući većem korisnom opterećenju i većoj visini dizanja poveznice, ti traktori pružaju izvanredne rezultate u polju i na cesti.

Essential, Efficient i Exclusive

Svi su modeli opremljeni četverocilindričnim motorima koji pružaju najveće snage od 105 KS do modela nove serije koji ostvaruje 145 KS. Moguć je odabir triju razina značajki – Essential, Efficient i Exclusive uz niz opcija uključujući izvanredno upravljanje pomoću najnovije jednostavne tehnologije pametne poljoprivrede.

Svestrana serija MF 5S kombinira visoku učinkovitost, udobnost i okretnost s najboljom vidljivošću u klasi i posebnim značajkama koje ju čine ultimativnim traktorima utovarivačima, izjavio je Francesco Murro, voditelj marketinga Masseya Fergusona za Europu i Bliski istok.Traktori serije MF 5S uistinu su višenamjenski, a nude pravi odabir snage i značajki za sve namjene. Nastavljajući na uspjeh serije MF 5700 S, ti moderni traktori pružaju jednostavan rad i poboljšane značajke te niske troškove posjedovanja. MF 5S objedinjuje kompaktne dimenzije koje zahtijevaju stočarska i mješovita poljoprivredna gospodarstva s učinkovitošću i snagom potrebnom za ratarske poslove, nadodao je.

Zahvaljujući kompaktnim dimenzijama, međuosovinskim razmakom kotača od 2.55 m, vrhunskoj vidljivosti, visokom hidrauličkom protoku i kontroli, MF 5S dodatno učvršćuje ugled Masseya Fergusona kao vodećeg stručnjaka za utovarivače. Svi se traktori mogu isporučiti tvornički spremni za utovarivač ili dolaze opremljeni tvornički ugrađenim utovarivačem iz serije MF FL Masseya Fergusona.

Za radove na ratarskim i mješovitim gospodarstvima, traktori MF 5S pružaju mnoštvo značajki koje poboljšavaju rezultat. Podizni kapacitet stražnje spojnice povećan je na 5,700 kg u cijeloj seriji, a u određenim okolnostima i na 6,000 kg, dok je kapacitet nove prednje spojnice povećan s 2,500 kg na impresivnih 3,000 kg. U paru s većom bruto masom vozila od 9,500 kg, traktorima je omogućeno sigurno rukovanje širim priključcima za poboljšani radni tempo.

Najnovija tehnologija pametne poljoprivrede dodatno poboljšava proizvodnju i učinkovitost u kombinaciji sa značajkama precizne poljoprivrede, uključujući telemetriju MF Connect, automatsko navođenje MF Guide, kontrolu sekcija i kontrolu brzine MF.

Neovisno o tome radite li na ratarskom gospodarstvu ili s podizvođačem, na stočarskom ili mliječnom gospodarstvu, ti jednostavni, pouzdani, udobni, svestrani i dobro opremljeni traktori pružit će Vam rezultate uz niske troškove rada koji moderni poljoprivrednici trebaju, nadodao je g. Murro.

Značajke serije MF 5S

•          Jednostavan odabir triju značajki – Essential, Efficient i Exclusive za sve zahtjeve i različite primjene. Dodatne opcije prilagođavaju traktore specifičnim potrebama

•          Nova značajka tvornički prilagođenog utovarivača uključuje široki raspon značajki za poboljšanje prilagođavanja, rada i upravljanja

•          Vodeća vidljivost i okretnost u industriji

•          Tiša, hladnija kabina poboljšava udobnost rukovatelja zajedno s novim ergonomskim naslonom za ruke i opcijama ovjesa.

•          Najnoviji četverocilindrični motor AGCO Power od 4,4 l ispunjava odredbe o emisijama stupnja V zahvaljujući izravnoj tehnologiji „All-In-One“ izrađenoj za cijeli životni vijek traktora. Optimizirani protok zraka poboljšava hlađenje. Odabir između renomiranih prijenosa Dyna-4 ili Dyna-6 sa standardnom funkcijom kočenja do neutralnog položaja i Speedmatchingom ili opcijama automatske promjene AutoDrive.

•          Novi dizajn ovješene prednje osovine većega kapaciteta

•          Snažnija trazglobna spojnica pruža kapacitet podizanja od 5,700 kg u cijeloj seriji dok opcionalna prednja spojnica pruža kapacitet do 3,000 kg. Bruto masa vozila povećana na 9,500 kg

•          Novi intuitivni terminali sa zaslonom na dodir Datatronic 5 i Fieldstar 5 s tehnologijom pametne poljoprivrede pomažu optimizaciji rada i poboljšavaju preciznost i dobit.

 MF 5S.105MF 5S.115MF 5S.125MF 5S.135MF 5S.145
MotorČetverocilindrični motor AGCO Power od 4,4 l stupnja V
PrijenosDyna-4 sa Speedmatching ili Dyna-6 poluautomatski prijenos s AutoDrive-om
Najveća snaga105KS115KS125KS135KS145KS
Maksimalni okretni moment*440Nm460Nm520Nm540Nm550Nm
Kapacitet podizanja straga5.700kg
Kapacitet podizanja sprijeda**3.000kg
Međuosovinski razmak kotača2.550mm
*Najveći okretni moment pri 1,500 okr./min; **Opcija prednje spojnice

 class=
MF5S, detalji kabine

Izaberite značajke i prilagodite ih svim zadacima

Svih pet traktora serije MF 5S dostupni su sa značajkama Essential, Efficient i Exclusive. Ti paketi uključuju raspon značajki za poboljšanje rada i udobnosti koje su prilagođene nizu namjena. Tipične varijante opreme uključuju kapacitet hidrauličke pumpe, kontrolu klipnog razvodnog ventila, AutoDrive, kontrole joysticka i ovjes kabine.

Modeli Exclusive sadrže „punu opremu“ opcija poput hidraulike od 110 litara/min, do osam elektroničkih klipnih razvodnih ventila, hidrauličkog joysticka, Multipad kontrole, prijenosa AutoDrive, automatskog klimatizacijskog uređaja, ovjesa kabine, Superluxe sjedala sa zračnim ovjesom i terminala sa zaslonom na dodir Datatronic 5.

Značajke Efficient slične su, ali imaju dva elektronička i dva mehanička klipna razvodna ventila straga, standardni klimatizacijski uređaj i sjedalo sa zračnim ovjesom, dok je terminal Datatronic 5 opcionalan.

Essential modeli prelaze na korištenje kontrole prijenosa T ručicom umjesto Multipada s hidrauličkim joystickom kao opcijom, a AutoDrive je zamijenjen Speedmatchingom na prijenosu Dyna-4. Ima hidrauličku pumpu od 58 litara/min i dva stražnja mehanička klipna razvodna ventila – opcionalno i do četiri.

Ugledni stručnjak za utovarivače

Traktori nove serije MF 5S izvrsni su traktori utovarivači koji pružaju najbolju okretnost u industriji, izvrsnu vidljivost preko uskog, strmog poklopca motora i učinkovitu hidrauliku visokog protoka. Radovi utovara sada su puno jednostavniji zahvaljujući izvrsnim kontrolama prijenosa kao i kočenju u neutralni položaj i joysticku. Opcije krova Visio također pružaju jasan pogled na priključak u cijelom rasponu dizanja.

Osim što se isporučuje „spreman za utovarivač“, MF 5S također je dostupan i s tvornički ugrađenim utovarivačem. Nova brza spojnica sada spaja i hidrauliku i elektroniku što olakšava priključivanje i uklanjanje utovarivača na seoskom gospodarstvu ili polju.

Massey Ferguson isporučuje ne samo široki raspon paralelnih i neparalelnih podiznih utovarivača u seriji MF FL nego se oni mogu isporučiti tvornički montirani na MF 5S. Ta korisna opcija uključuje podokvir, namijenjeni cjevovod i mehaničke ili elektroničke joysticke za potpunu integraciju utovarivača u traktor. Na taj se način održava potpuna okretnost traktora čak i kada je priključena opcionalna prednja poveznica.

Hladnija i udobnija kabina s poboljšanim kontrolama jednostavnima za korištenje

Svi modeli serije MF 5S opremljeni su kabinom visokih značajki koja rukovatelju pruža optimalnu udobnost. Novi zračni sustav HVAC poboljšava raspodjelu zraka što rukovateljima omogućuje ne samo podešavanje i održavanje ugodne temperature nego i smanjuje vrijeme potrebno za odmagljivanje i odmrzavanje.

Na traktorima Exclusive i Efficient, novi naslon za ruke koji se koristio u nedavno predstavljenoj vodećoj seriji MF 8S, sadrži joystick Multipad. On sadrži kontrole za brojne funkcije uključujući vožnju naprijed/unatrag, spojnicu i klipne razvodne ventile.

Multipad se također može opremiti mikro joystickom za upravljanje dvama stražnjim klipnim razvodnim ventilima (ili bilo kojim ventilima kada je montiran Datatronic 5). Utovarivačima upravlja poseban joystick koji je smješten uz Multipad. Ako je na traktoru Datatronic 5, zaslon je praktično smješten desno od konzole.

Traktori Essential dolaze s kraćim naslonom za ruke, a prijenosom upravlja mala T ručica s bočne strane, dok klipnim razvodnim ventilima upravljaju posebne ručice. Na traktorima s utovarivačem, joystick je postavljen ispred naslona za ruke.

Snaga i ušteda

Najnoviji četverocilindrični motor AGCO Power od 4,4 l ispunjava odredbe o emisijama stupnja V zahvaljujući izravnoj tehnologiji „All-In-One“ MF-a. Taj je elegantni uređaj dizajniran za cijeli životni vijek traktora što doprinosi smanjenju troškova održavanja.

Razvio ga je AGCO Power, a sadrži sustav SCR, DOC i katalizator čađe u jednoj kompaktnoj jedinici koja se nalazi ispod kabine što omogućuje najbolju vidljivost sprijeda iznad niskog i uskog poklopca motora.

Duži servisni intervali od sada produljuju izmjene filtra ulja i goriva na 600 sati što dodatno doprinosi smanjenju tekućih troškova. Novi optimizirani sustav protoka zraka poboljšava hlađenje motora što povećava izvedbu i učinkovitost.

Renomirani pouzdani prijenosi

Svi su traktori serije MF 5S dostupni s izborom cijenjenih prijenosa s poluautomatskim mjenjačima bez prekida prijenosa snage Masseya Fergusona Dyna-4 sa 16 x 16 brzina ili Dyna-6 sa 24 x 24 brzine. Visoko su učinkoviti i jednostavni za korištenje, a dolaze s korisnom funkcijom kočenja do neutralnog položaja.

Na modelima Exclusive i Efficient, prijenosi standardno dolaze s AutoDrive-om, a njima se upravlja joystickom Multipad. AutoDrive pruža automatsko mijenjanje u četiri ili šest stupnjeva u radu u polju, kao i u rasponima tijekom transporta.

Izvedbe Essential s prijenosom Dyna-4 imaju kontrolu prijenosa T ručicom sa Speedmatching-om koji automatski odabire najprikladniji omjer za brzinu kada se mijenjaju brzine. Modeli Dyna-6 dolaze s AutoDrive-om.

Superspore brzine dolaze opcionalno na svim modelima, a nude brzine do 70 m/h na gumama od 34“ ili 80 m/h na gumama od 38“.

Snažna ovješena prednja osovina

Nova snažnija ovješena prednja osobina omogućuje najbolji zakretni promjer u industriji od 4m. U kombinaciji s prednjom spojnicom kapaciteta od 3 t, koja od sada može dizati dodatnih 500 kg, pridonosi poboljšanju učinkovitosti te tako omogućuje korištenje teže opreme koja se montira sprijeda. Dodatnu udobnost pruža elektronički upravljani hidraulički ovjes koji koristi dva duža taktna cilindra i tri akumulatora za ublažavanje udaraca.

 class=

Snažna spojnica diže veće terete

Trozglobna spojnica ponovno je dizajnirana za podnošenje većih tereta, a njezin je kapacitet podizanja povećan na 5,700 kg što je 7 % više od prethodnika. U nekim okolnostima može podići i do 6,000 kg. Spojnica je konstruirana od novih dijelova kako bi pružila više snage i fleksibilnosti za ugradnju. Hidraulička gornja veza sada je opcionalna.

Najnovija prednja spojnica, koja je razvijena za montiranje s novom ovješenom osovinom, integriranog je dizajna što pridonosi održavanju najboljeg polumjera okretanja u industriji od 4m. Kapacitet je povećan s 2,500 kg na 3,000 kg zbog čega rukovatelj poboljšava učinkovitost obavljajući dva posla istodobno većim i širim priključcima.

Spojnica dolazi s nadograđenom instalacijom Front Pack koja uključuje dva klipna razvodna ventila kao standard, s opcijom do četiri. Kao reakcija na zahtjeve kupaca, spojnica je sada također dostupna i bez prednjih sprežnika ili s dva, elektronički upravljana prednja sprežnika.  Svim izvedbama upravlja se istim joystickom iz kabine.

Upravljanje zaslonom na dodir i pametna poljoprivreda dostupni od 105 KS

Telemetrija MF Connect opcija je u cijeloj seriji MF 5S, a korisnicima omogućuje nadzor cijelog voznog parka tako što prikazuje trenutačni položaj strojeva, prevaljeni put kao i široki raspon informacija o radu.

Datatronic 5 nudi intuitivan rad i standardni je dio opreme na modelima Exclusive, a opcionalni na drugima. ISOBUS kompatibilna jedinica za obavješćivanje rukovatelja sa zaslonom na dodir prati sve funkcije traktora i upravlja svim ISOBUS kompatibilnim priključcima.

Svim elementima paketa MF tehnologije/ pametne poljoprivrede upravlja Datatronic 5. To uključuje automatsko navođenje MF Guide kao i MF kontrolu sekcije i MF kontrolu nanošenja koja od sada mogu kontrolirati do 36 sekcija i pet proizvoda.

Datatronic 5 dolazi predinstaliran sa softverom MF TaskDock za stvaranje zapisa o polju, primijenjenim mapama, zapisa o potrošnji goriva, izvješća o radu kao i precizno praćenje svih unosa na svakom hektaru.

MF TaskDoc Pro dodatno olakšava posao jer omogućuje prijenos podataka preko Agriroutera u softver korisnika za upravljanje poljoprivrednim gospodarstvom ili u softver Next Machinery Management. Alternativno, tim se funkcijama može opcionalno upravljati zaslonom na dodir Fieldstar 5.

Bolji dizajn

Uvođenjem serije MF 5S, Massey Ferguson nastavlja s dizajnom za novo doba koji je prvi put viđen u naprednoj seriji MF 8S, a slijedi isti „neo-retro“ dizajn s modernim prednjim svjetlima i LED potpisom. Dizajnom se odaje počast nasljeđu brenda, a utjelovljuje interpretaciju legendarne MF sive sablje s bočne strane i motiva konjske brnjice na poklopcu motora koji potječe još od serije MF 100.

  

Prethodni članakIzradite sami svoje prigodne dekoracije!
Sljedeći članakPomoć vinarima kroz 2 natječaja
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.