Minulih tjedana u Hrvatskoj su održana dva festivala rakija, žganica, likera i ginova, na kojima su sudjelovali i članovi Udruge Međimurska žganica TEPKA iz Općine Selnica. I ne samo sudjelovali, nego su i osvojili ili pokupili lijepa priznanja.

Najprije je održan prestižni i visoko cijenjeni 5. CROSPIRIT u Zagrebu na kojemu su se predstavili međimurski proizvođači žganice-rakije i likera Velimir Slaviček, Predrag Vabec i Radovan Zadravec. Slaviček se predstavio s žganicom od kruške za koju je dobio srebrnu diplomui s žganicom od jabuke za koju je dobio zlatnu diplomu. Predrag Vabecizložio je žganicu od kruške za koju je isto tako dobio zlatnu diplomu. Tajnik međimurskih žganičara Radovan Zadravecpredstavio se s likerom od višnje i okitio se srebrnom diplomom. Sva trojica su oduševljeni organizacijom i svime ostalim na 5. CROSPIRITU, kao i spoznajom kako međimurska žganica postaje relevantna u odnosu na rakije iz cijele Hrvatske i šire. Jako su sretni i zadovoljni svi u udruzi, kao i načelnik Općine Selnica Ervin Vičević, osoba koja u svemu podupire udrugu kao i njezin Festival žganice.

A u podravskom naselju Kalinovec održana je 14. međunarodna izložba rakija i pripravaka od rakije te likera i octa na kojoj su dva člana Udruge Međimurska žganica ostvarila lijep uspjeh. Predrag Vabec izložio je šljivovicu, travaricu i lozovaču koje su sve odreda osvojile srebrne diplome. Vabec je izložio i kruškovaču koja je dobila zlatnu diplomu. Radovan Zadravec izložio je medovaču ili medicu koja je dobila zlatnu diplomu. Svi, baš svi koji su kušali ove žganice složni su kako su zasluženo dobila odličja, a stvarateljima je ovo poticaj da stvaraju još bolje uratke, jer međimursko voće uistinu je bogato, kvalitetno i odiše autohtono, a što su odlike žganica i drugih međimurskih proizvođača.