Imanje obitelji Rebić nalazi se u Velikom Trojstvu, udaljenom svega deset minuta vožnje od Bjelovara. Supružnici Tamara i Zoran Rebić, zajedno sa svojim sinovima bave se poljoprivredom, konjima i proizvodnjom raznih proizvoda od kobiljeg mlijeka. Kobilje mlijeko je u nekim razdobljima godine traženo da za njega postoje čak i liste čekanja.

U poslu im također pomažu obitelj i prijatelji koji rado dolaze na njihovo imanje koje se prostire na tri hektara. Sve više ljudi, kaže, uviđa da su prirodni proizvodi poput kobiljeg mlijeka puno bolji od svih umjetno proizvedenih dodataka prehrani koji se danas daju djeci. Problemi dišnog sustava sinova supružnika Rebić uvjerili su ih koliko je kobilje mlijeko dobro.

 Ljekovitost kobiljeg mlijeka

Na OPG-u Rebić kobilje mlijeko može se i kušati. Djeluje protuupalno, ublažava svrbež, ekceme, iritaciju kože i crvenilo te vraća koži elastičnost i mekoću. Bogato je vitaminom C, omega 3, 6 i 9 masnim kiselinama te djeluje umirujuće na kožu. Kobilje mlijeko oduvijek je bilo cijenjeno zbog svojih svojstava. Konzumacija kobiljeg mlijeka pomaže u održavanju vitalnosti, sportašima služi kao odličan energetski dodatak, blagotvorno djeluje na zdravlje i ljepotu kože. U povijesnim izvorima navodi se da mlijeko kobila povoljno djeluje na pomlađivanje kože, sanaciju dermatitisa, psorijaze i drugih kožnih oboljenja. Kobilje mlijeko koristi se diljem svijeta, a njegove dobrobiti opisuju znanstvene studije koje ga preporučuju djeci, starijima i sportašima. Izvrsno je za sve koji imaju probleme dišnog sustava, kašalj, bronhitis, astmu te ima pH koji je sličan onome u ljudskom tijelu, pa kožu održava uravnoteženom i njegovanom.

kobilje mlijeko
Kobilje mlijeko OPG-a Rebić

Kvalitetni proizvodi na bazi kobiljeg mlijeka

Kad se kobilje mlijeko spoji s dolaskom na imanje, druženjem s konjima, boravkom u prirodi na svježem zraku, dobri rezultati ne mogu izostati. Pripadnice ženskog spola razveselit će činjenica da OPG Rebić proizvodi i kozmetiku od kobiljeg mlijeka. Ta kozmetika nerijetko otputuje u inozemstvo i Dalmaciju. Od svojih proizvoda obitelj Rebić ističe sapun obogaćen kokosovim i maslinovim uljem, šampon za kosu od kobiljeg mlijeka koji je pogodan za sve tipove kose, posebno za osobe s ljuskavom ili osjetljivom kožom sklonom svrbeži. Proizvode još balzam za usne, melem i scrub koji su idealni saveznici za hladne zimske dane i pravi zaštitnici od vjetra i loših vremenskih uvjeta. Svi proizvodi rade se ručno, s puno ljubavi i pažnje s naglaskom na posebnu brigu o kvaliteti svakog pojedinog.

Tamara Rebić inače je i trenerica jahanja, a njihovi arapski i engleski punokrvni konji osvajaju najsjajnije nagrade. Najtrofejniji je arapski pastuh 218 Mabrouk Amor. Iako su sinovi Jan i Fran još mali dječaci, puno vremena provode u štali, učeći o konjima. Rebići su jedni od osnivača galopskoga kluba Troja, koji ima više od 50 članova.

kobilje mlijeko
Vrhunski proizvodi na bazi kobiljeg mlijeka

Na Bilogoru dolaze turisti i iz susjednih zemalja, uglavnom u lov. Dio njih redovito svrati po proizvode od kobiljeg mlijeka. Kvalitetom obitelj Rebić ne zaostaje za stranim proizvođačima. Prate sve trendove u proizvodnji prirodne kozmetike, cijenom su pristupačni, pogotovo strancima koji imaju puno veći standard od našeg. Naravno, i domaći kupci vole posjetiti imanje, vidjeti kako nastaju proizvodi, prošetati prirodom, jahati, družiti se s domaćinima i konjima. Količina proizvoda koja se proizvede je ograničena, izuzev odlazaka na sajmove.

Ruralni kraj na obroncima Bilogore idealan je za razvoj obiteljskih imanja. Život na selu je ono čemu se sve više mlađih obitelji i parova okreće, zajedno sa svojom djecom. Zbog njih se vjeruje da budućnost na selu itekako postoji. Pretprošle godine, obitelj Rebić predstavljala je Republiku Hrvatsku u Bruxellesu u okviru programa „Izbor za najboljeg mladog poljoprivrednika“, pri čemu je podršku pružila Općina Veliko Trojstvo, dok ih je Turistička zajednica Bilogora – Bjelovar kandidirala u izbor ,,Suncokret ruralnog turizma- Sunflower Award 2020. Također, Turistička zajednica Bjelovarsko – bilogorske županije dodijelila je OPG-u značajna sredstva u okviru promocije turističke ponude ,,Srca zelene Hrvatske“.

Iako je 2020. godina bila stresna i nepredvidljiva, kako u osobnom, tako i u poslovnom smislu, obitelj Rebić je u suradnji sa mnogobrojnim stručnjacima uspjela napraviti novu liniju prirodne kozmetike s kobiljim mlijekom te je u pripremi za prezentaciju na tržištu.

kobilje mlijeko
Poruka s OPG-a Rebić : Dođite i uživajte u jahanju i proizvodima od kobiljeg mlijeka!