U Opatiji će se od 5. do 7. lipnja 2024. u hotelu Ambasador, održati 29. međunarodno savjetovanje Krmiva 2024. Savjetovanje je namijenjeno svima koji se bave unapređivanjem stočarske proizvodnje, s naglaskom na primjenu novih tehnoloških dostignuća u proizvodnji stočne hrane i hranidbi stoke.

Na Savjetovanju će sudjelovati predstavnici Ministarstva poljoprivrede RH, fakulteta, udruga, agencija i drugih potpornih institucija koje su vezane uz stočarsku proizvodnju, zdravstvenu ispravnost, higijenu i kakvoću hrane, hrane za životinje i organizaciju službenih kontrola.

Savjetovanje organiziraju Krmiva d.o.o. Zagreb i Europsko udruženje inženjera agronomije (EurAgEng) u suradnji s Agronomskim fakultetom iz Zagreba i Fakultetom agrobiotehničkih znanosti iz Osijeka. Savjetovanje Krmiva 2024. postalo je najvažniji regionalni susret znanstvenika i gospodarstvenika vezanih uz stočarstvo i hranidbu domaćih životinja. Ono okuplja sudionike iz 15-tak zemalja.

Najnovija dostignuća i primjeri iz prakse u području stočarstva

Na ovom će skupu stručnjaci iz Hrvatske i svijeta prezentirati najnovija dostignuća i primjere iz prakse s naglaskom na sliijedeće teme: alternativni izvori hranjivih tvari u hranidbi domaćih životinja; tehnologija izrade krmiva i krmnih smjesa; utjecaj hranidbe na proizvodnost i zdravlje životinja i kvalitetu animalnih proizvoda; najnovije tehnologije u stočarskoj proizvodnji i druge teme. I ove će godine dio programa Savjetovanja biti vezan uz ekološke smjernice i najnoviju EU legislativu u stočarskoj proizvodnji.

Sve dodatne informacije o Krmivima 2024. možete naći na internetskoj stranici www.krmiva.hr.

Foto: Rob MacInnis (creapills.com)

Prethodni članakZašto bi trebali uzimati cink: Ključni mineral za zdravlje
Sljedeći članakIskrice
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.