Na predstavljanju Urbanova predsjednik Društva Međimuraca u Zagrebu, Matija Kikelj, istaknuo je:

Velika nam je čast što u samom srcu metropole imamo priliku predstaviti manifestaciju Urbanovo. Ona već niz godina oduševljava i nas Međimurce i naše goste. Posebno smo ponosni na vinsku kartu Međimurja. Također i na vrijednosti koje kao Zajednica zagrebačkih Međimuraca živimo i promičemo – umjerenost, radišnost i poniznost. Stoga pozivamo da posjetite Međimurje i manifestaciju Urbanovo.

Svoja su vina predstavile međimurske vinarije Štampar, Preiner, Podrum Štrigova, Kerman, Medenjak Knehtl i Dvanajščak Kozol. Sva vina će se moći kušati i na Urbanovu, Uz to, uživalo se i u mesu iz tiblice te u rezanoj šunki.

Važan segment promocije turizma

Predstavljanje je održano  Cheese & Wine baru u Zagrebu u sklopu Dana Međimurske županije od 18. do 30. travnja. Ugodnu je atmosferu upotpunio i uljepšao  svojim notama međimurski pijanist Nikola Grabar. Urbanovo je jedna od najvećih gospodarsko-turističkih manifestacija kontinentalne Hrvatske. Uz to, važan je segment u promociji turizma u Međimurju. Održava se od 13. do 15. svibnja.

Predstavljanje u metropoli organizirano je suradnjom Društva Međimuraca u Zagrebu, Društva vinogradara i vinara Međimurja „Hortus Croatiae“  i Međimurske županije. Najavi manifestacije nazočili su i župan Međimurske županije Matija Posavec i predsjednik Društva vinogradara i vinara Međimurja „Hortus Croatiae“ David Štampar.