Na predstavljanju Urbanova predsjednik Društva Međimuraca u Zagrebu, Matija Kikelj, istaknuo je:

Velika nam je čast što u samom srcu metropole imamo priliku predstaviti manifestaciju Urbanovo. Ona već niz godina oduševljava i nas Međimurce i naše goste. Posebno smo ponosni na vinsku kartu Međimurja. Također i na vrijednosti koje kao Zajednica zagrebačkih Međimuraca živimo i promičemo – umjerenost, radišnost i poniznost. Stoga pozivamo da posjetite Međimurje i manifestaciju Urbanovo.

Svoja su vina predstavile međimurske vinarije Štampar, Preiner, Podrum Štrigova, Kerman, Medenjak Knehtl i Dvanajščak Kozol. Sva vina će se moći kušati i na Urbanovu, Uz to, uživalo se i u mesu iz tiblice te u rezanoj šunki.

Važan segment promocije turizma

Predstavljanje je održano  Cheese & Wine baru u Zagrebu u sklopu Dana Međimurske županije od 18. do 30. travnja. Ugodnu je atmosferu upotpunio i uljepšao  svojim notama međimurski pijanist Nikola Grabar. Urbanovo je jedna od najvećih gospodarsko-turističkih manifestacija kontinentalne Hrvatske. Uz to, važan je segment u promociji turizma u Međimurju. Održava se od 13. do 15. svibnja.

Predstavljanje u metropoli organizirano je suradnjom Društva Međimuraca u Zagrebu, Društva vinogradara i vinara Međimurja „Hortus Croatiae“  i Međimurske županije. Najavi manifestacije nazočili su i župan Međimurske županije Matija Posavec i predsjednik Društva vinogradara i vinara Međimurja „Hortus Croatiae“ David Štampar.

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje