Vodeća Yara vodotopiva NPK gnojiva na tržištu prava su formulacija za sve kulture, u tlu ili supstratu, kod visokog ili niskog pH. Kristalon vodotopiva NPK gnojiva predstavljaju kompletan asortiman formulacija koje su pogodne za primjenu u svim nasadima i vrstama navodnjavanja, a neke formulacije mogu se primijeniti i folijarno.

Uvijek prava kombinacija

Yara KristalonTM NPK su 100% vodotopiva kompleksna mineralna gnojiva s izrazito visokom hranjivom vrijednošću. Yara KristalonTM sadrži cijeli niz mikro i makro nutrijenata, a u paleti su formulacije koje se koriste od početka klijanja biljaka kao starter gnojivo za poticanje rasta korijena pa sve zadnjih faza vegetacije kad je kalij ključan element u fazi zriobe. Kako bi stvorili gnojivo koje će biti jednako efikasno bez obzira na pH tla, Yara je kreirala standardnu Kristalon paletu za alkalna tla, ali i Kristalon Label paletu za neutralna ili kisela tla.

KristalonTM formulacije sa specijalnim polifosfatima

Ovaj specijalni kompleks fosfata manje je podložan fiksaciji na tlima s visokim pH, omogućavajući biljci da apsorbira fosfor učinkovitije u usporedbi s uobičajenim orto fosfatima. Formulacije Kristalon Vega, Gena i Arbora objedinjuju Yara specijalne polifosfate i kvalitete, i osobine KristalonaTM u jednom proizvodu.

 class=

Kristalon™ Acid linija-spas za alkalna tla diljem Hrvatske

Tla koja imaju visok pH (alkalna), posebice ona u Dalmaciji i Istri nepovoljna su za rast i razvoj biljaka jer se korijen ne može pravilno razvijati. Osim problema s razvojem korijena, često dolazi do pojave nedostatka mikroelemenata. Kristalon™ Acid je linija kiselih vodotopivih NPK formulacija koje sadrže magnezij i mikrohraniva. Linija Kristalona Acid posebno je formulirana za tla s visokim pH te visokom razinom bikarbonata. Upravo ovu liniju preporučujemo svim proizvođačima čija se proizvodnja odvija na alkalnim tlima, a takve površine su u porastu.

Kristalon™ Acid linija i za sve kulture koje vole kiselu sredinu, naročito borovnice

Kako bi borovnica donijela maksimalne i kvalitetne količine važno je pravilno odabrati tip tla na kojem će se uzgajati. Preporuka za uzgoj su tla pH vrijednosti 3,4 -6,5, a idealno je 4-5,2. Poznato je kako usvajanje hraniva ovisi o pH tla, pa ako je tlo suviše alkalno biljka ne može iskoristiti sva hraniva koja su uz nju, no primjenom gnojiva iz Kristalon™ Acid linije iskoristivost hraniva je 100 %.

Prednosti

  • Kristalon™ Acid napravljen je za korištenje s vodom slabije kvalitete
  • Smanjuje pH vode, reducirajući razinu bikarbonata
  • Poboljšava kvalitetu vode
  • Pridonosi čistoći fertirigacijskog sustava
  • Poboljšava pH u zoni korijena do optimalne razine (pH 5-6)
  • Nastavlja se na pouzdano uspješni sustav oznaka boje za uravnoteženu prihranu koji se koristi u standardnoj paleti Kristalon™ proizvoda
  • Smanjuje rizik Ca-Mg taloženja (ovisno o pH)
  • Sadrži bor, molibden, bakar, željezo, mangan i cink u helatnom obliku

Formulacije linije Kristalon TM Acid

 class=
Sve KristalonTM formulacije sadrže standardnu količinu mikrohraniva. * za 1 %-tne hranjive otopine
 class=
http://www.colic.hr/
Prethodni članakDruga prihrana pšenice i uljane repice
Sljedeći članakKako na ekološki način štititi biljke u početku vegetacije?
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.