Poštovani čitatelji Gospodarskog lista, u ovom članku odlučili smo Vam predstaviti ekološki preparat Aphydo 600. Radi se o jedinom preparatu u našem asortimanu koji se primjenjuje kurativno (protiv štitastih uši) na raznim biljkama. Potpuno je neškodljiv i nema karencu ,a primjena je vrlo jednostavna.

Kada uočite uši na Vašim biljkama dovoljno je sipati u prskalicu sa što finijom diznom naš pripravak i poprskati po biljkama i ušima. Aphydo 600 dolazi kao gotov pripravak i ne miješa se sa vodom. Svojim karakterističnim sastavom imobilizira kretanje uši i onemogućava im hranjenje (sisanje biljaka). Kao posljedica slijedi ugibanje obično u roku dan-dva. Preparat je jako koristan kod jagodičastog i bobičastog voća jer nije potrebno zaustavljati berbu jer nema karencu i kod svih vrsta cvijeća koje uši napadaju (npr. ruže). Pogodan je za sve korisnike koji ne žele koristiti kemijska sredstva u svom dvorištu zbog prisustva male djece, kućnih ljubimaca i slično. 

Lisne uši i bočica pripravka Aphydo 600

Prednosti primjene proizvoda Aphydo 600

Aphydo 600 je organski proizvod, registriran za ekološku proizvodnju (EC regulativa br. 834/2007). Siguran je za životnu sredinu i sigurno je rukovanje, a nakon tretiranja nema ostataka pesticida ili toksičnih supstanci. Nema karencu i pogodan je za hobi upotrebu, jer je jednostavan za upotrebu.

Primjena: Proizvod se koristi za suzbijanje biljnih ušiju. 

Količina primjene: Proizvod spreman za upotrebu (nema otapanja).

Način primjene: Ručnim prskalicama.

 Vrijeme primjene: Kada se pojavi prvi imago. 

Broj tretmana: Više puta tijekom vegetacije. Ponoviti svakih 8-12 dana, ovisno o vremenskim uvjetima

Bolji urod i kvaliteta plodova

Mortonic plus je složeno folijarno gnojivo koje je više od 20 godina prisutno na našem i okolnom tržištu. Tijekom tog razdoblja čvrsto se ukorijenio kod svih vrsta proizvođača (ratari, povrtlari, voćari, rasadničari). Formulacija u kojoj dolazi je 19-9-27 + 8 mikroelemenata u visokim dozama i sastoji se od vrlo topivih mikrokristala plave boje. Prilikom upotrebe nema nikakvih problema sa štopanjem mlaznica na prskalici ili njihovim oštećenjima. To uvelike olakšava rad proizvođačima i osigurava jednolik tretman. Preporučujemo koristiti Mortonic plus zajedno sa svim pesticidima (osim onima na bazi BAKRA I SUMPORA).

Posebno bismo se htjeli obratiti proizvođačima povrća i voća. S obzirom da se radi o visoko dohodovnim proizvodnjama preporučujemo da probaju Mortonic plus i uvjere se u daleko bolju kalkulaciju proizvodnje. Naime, uz sva prethodno navedena svojstva, Mortonic plus ima naglasak na kalij 19-9-27, a većina povrćarskih kultura ima jako velike potrebe za kalijem . Zato tretirani usjevi i nasadi daju daleko bolji prinos i samim time bolji financijski efekt. Vrlo važna činjenica je da Mortonicom tretirani usjevi puno prije dođu u fazu branja plodova jer nisu imali velike probleme tijekom vegetacije pa takvi plodovi često postignu puno bolju cijenu na tržištu jer su prvi. Kod proizvodnje voća je slična situacija jer obilje mikro i makro elemenata te brzina djelovanja Mortonica značajno utječu na prinos i opće zdravlje plodova.

Mortonic na dnu stranice

Srdačan pozdrav od Morpho Agra!

Prethodni članakPrimjena bakterija i mikoparazitnih gljiva u uzgoju ozime repice
Sljedeći članakZaštita dunje od neželjenih organizama
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.