60 dag jabuka
80 dag bundeve
sok od jednog limuna
150 ml prirodnog mutnog jabučnog soka
1 štapić vanilije
1/2 žličice cimeta u prahu
50 dag šećera za želiranje (2:1)

Jabuke ogulite, narežite na četvrtine i izvadite koštice. Bundevu ogulite i izvadite sjemenke. Jabuke i bundevu naribajte ili dobro usitnite. Odmah ih pomiješajte s limunovim sokom. Na kraju sve usitnite u kašu. Kaši dodajte jabučni sok. štapić vanilije prerežite po dužini, izvadite sredinu i zajedno s mahunom, cimetom i šećerom za želiranje dodajte voćnoj kaši. Ostavite da stoji najmanje 2 sata. Voćnu kašu kuhajte 5 minuta na srednjoj temperaturi. Pogledajte da li se dobro zgusnula pa izvadite vanilijinu mahunu, a vrući džem punite u staklenke i odmah ih zatvorite.

Prethodni članakDomaće napolitanke
Sljedeći članakParfe kocke
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.