4 kruške
10 dag šećera
2 naranče
naribanu koricu neprskanog limuna
2 klinčića
komadić cimeta
15 dag čokolade u prahu
2 dl slatkog vrhnja
1 dl mlijeka
20 dag sladoleda od vanilije
kakao

Ogulite kruške, tako da im ostane stapka. Prepolovite ih i kuhajte s narančinim sokom, pola šećera, koricom limuna, klinčićem i cimetom. Dolijte toliko vode da budu pokrivene. Kad provri, smanjite temperaturu i kuhajte 15 minuta. Izdubite kruškama tvrdu sredinu. Za umak zagrijavajte čokoladu u mlijeku da se otopi. Istucite slatko vrhnje sa šećerom. U svaku zdjelicu ulijte topli umak, stavite po 2 polovice ohlađene kruške, a između sladoled i tučeno slatko vrhnje. Pospite kakaom.

Prethodni članakRum kocke
Sljedeći članakOstali članci u ovom broju
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.