Medomak  s ladoled

26

– 2 žumanjka
– 120 g šećera
– 1 žlica meda po ukusu
– 40 g maka
– 500 ml slatkog vrhnja
– 1 žličica ekstrakta vanilije

Izmiješajte žumanjke sa šećerom, medom i makom. Kuhajte na pari dok se sastojci ne zgusnu. Posudu u kojoj ste kuhali sastojke prebacite u posudu napunjenu s hladnom vodom i miješajte dok se smjesa ne ohladi na sobnu temperaturu. Smjesa će se zgusnuti. Dodajte ekstrakt vanilije. Nakon što se dobivena krema ohladila, lagano umiješajte izrađ eno slatko vrhnje. Ostavite u zamrzivač na nekoliko sati. Sladoled servirajte i ukrasite po želji.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakĆevapi u umaku
Sljedeći članakCaffe krema
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.