width=– 1 pakiranje (50 dag) kadaif tjestenine (Rezance za kadaif možete napraviti i sami, na način da zamijesite tijesto kao za obične rezance od 9 žumanjaka i jednim cijelim jajetom. Brašna uzmite toliko koliko je potrebno da zamijesite tijesto bez vode. Tijesto razvaljajte, posušite u pećnici i narežite
na što tanje rezance.)
– 50 dag pistacija
– 25 dag maslaca
– 100 dag šećera
– 700 ml vode
– 2 limuna

U posudi otopite maslac, te njime lagano prelijte rezance. Polovinu smjese stavite na lim i dobro pritisnite rukama. Zatim na preljevene i utisnute rezance stavite isjeckane i prije toga na tavi prepržene pistacije. Potom ih poklopite s drugim slojem kadaif tjestenine i opet pritisnite rukama. Stavite da se peće na 150 ºC tridesetak minunta, dok se ne zacrveni. Pomiješajte šećer i vodu i kuhajte 7-8 min, stavite limun isjeckan na ploškice i ostavite da se malo ohladi. Nakon toga dobivenim šećernim sokom lagano zalijevajte kadaif.

Prethodni članakEU – novi trendovi u kozarstvu – Objektivnost i cijelogodišnja opskrba kupaca
Sljedeći članakIrska kava
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.