Pita od grožđa i smokava
 Sastojci:
 omot duboko zamrznutog  lisnatog  tijesta
 30 dag bijelog grožđa i šaku crnoga
 6 smokava
 4žlice marmelade od smokava ili  naranči 
 Priprema: 
 Zagrijte  pećnicu  na  200° C. Tijesto razvaljajte u obliku kruga. Stavite u okrugli kalup. Ostatak  tijesta  oblikujte  kao rezanac i vodom prilijepite uz rub tijesta da biste dobili visinu. Nabockajte tijesto vilicom i pecite pola sata. Očistite grožđe, a smokve narežite na četvrtine.  Još  toplo  tijesto  namažite  polovicom marmelade. Ostatak  zagrijte  s  dvjema  žlicama vode. Poslažite bobice zelenog grožđa,  na  to  smokve  i  crno grožđe.  Zalijte  razvodnjenom marmeladom  i  ostavite  da  se hladi. Poslužite mlako.
  
		







