– 4 velike kisele jabuke
– 4 žlice meda
– 1 šaka suhih brusnica ili grožđ ice
– 4 žlice grubo narezanih lješnjaka, oraha ili badema
– 4 žlicice maslaca
– 5 dag topljene čokolade
– maslac za mazanje lima ili vatrostalne posude
Pećnicu zagrijte na 200 °C, a lim ili vatrostalnu posudu tanko premažite rastopljenim maslacem. Opranim jabukama odrežite dio na kojem je peteljka. Nožićem ili žličicom izdubite sjemenke i dio sredine da dobijete lijepu udubinu. Budite pažljivi i pripazite da dno jabuke ostane čitavo kako pri pečenju ne bi iscurili ukusni sokovi. Izdubljeno “meso” jabuke usitnite i pomiješajte s ostalim sastojcima za punjenje. Pomiješajte sve sastojke ili u jabuku izravno punite: med, grožđ ice, lješnjake, orahe ili bademe, koje ste prije toga kratko popržili u suhoj tavi. Na sam vrh stavite komadić maslaca. Jabuke složite na pripremljen lim. Pecite ih 20 do 30 minuta. Pripazite da se tijekom pečenja jabuke ne raspadnu. Gotove su kada potamne. Ukrasiti ih možete preljevom od topljene cokolade a poslužiti uz kuglicu sladoleda od vanilije.