width=Biskvit:
12 bjelanjaka
12 žlica šećera
6 žumanjaka
4 žlice mljevenih oraha
6 žlica brašna
Krema:
5 dcl mlijeka
6 žlica šećera
5 žlica glatkog brašna
1 vanilin šećer
25 dag margarina
6 žumanjaka
4 krem bananice
20 dag žele bombona
šaka grožđica potpoljenih u rum
žlica ruma

U velikoj posudi ispecite biskvit na 180 °C oko 25 min. Pečeni biskvit prerežite na polovice, pa zatim prerežite vodoravno obje kore da dobijete sve zajedno 4 kore. Sastojke za kremu kuhajte na pari oko 15 min. Kuhanu kremu ohladite i u nju stavite margarin, izmiksajte, a nakon toga umiješajte na kockice izrezane žele bombone, bananice i šaku grožđica sa žlicom ruma. Na vrh torte možete staviti 20 dag čokolade za kuhanje koju pomiješate s 5 dag margarina ili 5 žlica ulja, rastopite, te prelijete po torti.

Prethodni članakBijele orah ploške
Sljedeći članakMedena pita s makom
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.