Tijesto (3 puta):
– 2 jaja
– 6 dag šećera
– 1/2 vanilin šećera
– 2,8 dag margarina
– 4 dag čokolade za kuhanje
– 2,8 dag oštrog brašna
– 1,2 dag krušnih mrvica
– 1/2 praška za pecivo
Krema:
– 1/2 kg sira mascarpone
– 40 dag Nutelle
– 1/2 l vrhnja za šlag
– 10 dag prženih i sjeckanih lješnjaka
Glazura:
– 15 dag čokolade za kuhanje
– 3 žlice ulja
Priprema tijesta: Pjenasto umutiti žumanjke sa šećerom, pa postupno dodavati brašno s praškom za pecivo i krušnim mrvicama, otopljeni margarin i rastopljenu čokoladu. Na kraju kuhačom umiješati snijeg od bjelanjaka. Na taj način ispeći tri biskvita, svaki posebno. Prvi biskvit močiti kakaom i premazati kremom, drugi biskvit mazati kremom, a treći biskvit preliti glazurom i ukrasiti po želji.
Priprema kreme: Sir izmiksati s Nutellom. Od vrhnja napraviti čvrst šlag, pa ga umiješati u sir. Dodati sjeckane lješnjake i podijeliti na dva dijela.
Priprema glazure: Čokoladu otopiti na pari dodavajući ulje.