– 5 dag maka
– 5 dag čokolade u prahu
– 8 žlica šećera
– 5 jaja
– 20 dag šećera
– 5 žlica vode
– 15 dag brašna
– 1 vrečica praška za pecivo
– 4 žlice šećera u prahu
– 2 blanširane kruške, narezane na komade
– mljeveni lješnjaci (po želji)
– 1 žlica škroba
– 500 ml vrhnja za šlag
– učvrščivač za vrhnje
– 3 žlice džema (npr.od kupine)
– 1 vrečica vanilin šećera
– 1 vrećica tamne čokoladne glazure
Pomiješajte mak s mlijekom i kratko ga prokuhajte i ostavite da se ohladi. Žumanjke izmiksajte, dodajte im 12,5 dag šećera i dobro promiješajte. Bjelanjcima dodajte vodu i ostatak šećera te ih dobro istucite dok ne dobijete čvrst snijeg. U snijeg umiješajte brašno i prašak za pecivo te dobivenu smjesu dodajte žumanjcima. Nakon što ste dobro promiješali smjesu odvojite je u tri dijela, te jednom dijelu dodajte još mak, a drugom kakao. Sva tri biskvita pecite oko pola sata na 175 ºC, te ih zatim ostavite da se hlade. U međ uvremenu kruške ocijedite i s malo preostalog soka prokuhajte. Dodajte im škrob, šećer u prahu, promiješajte i ostavite da se ohlade. (Po želji im možete dodati i lješnjake.) Vrhnje zajedno s učvrščivaćem za vrhnjem i vanilin šećerom tucite dok ne postane čvrsto. Zatim počnite slagati tortu. Redom ide bijeli biskvit, zatim kruške, tanki sloj džema, zatim šlag, biskvit od čokolade, šlag, džem i na kraju biskvit od maka. Čokoladnu glazuru napravite prema uputama na vrećici. Tortu ostavite barem 2 h u hladnjaku, prije nego što je poslužite.