Gastro doživljaj na Lošinju i ove godine očekuje sve ljubitelje tradicijskih specijaliteta i lokalne kuhinje. Tijekom travnja i svibnja na Lošinju, od 25. travnja do 31. svibnja 2024. održava se 16. Fešta lošinjske kuhinje u kojoj 13 lošinjskih restorana nudi dva jelovnika tradicionalne lošinjske kuhinje, po atraktivnim cijenama.

Samo otvorenje ovogodišnje 16. Fešte održat će se 25. travnja 2024. godine na malološinjskom trgu kada će lošinjski restorani, vinari i učenici Srednje škole Ambroza Haračića predstaviti svoje specijalitete u sklopu otvorenja ove gastro manifestacije.

Fešta lošinjske kuhinje posvećena je posebnostima otoka Lošinja, bogatoj i raznolikoj lošinjskoj flori, a već je 16 godina dio destinacijske ponude. U organizaciji Turističke zajednice Grada Malog Lošinja i Grada Malog Lošinja, cilj je prezentirati našu gastro priču i omogućiti gastro doživljaj koji vraća u dio lošinjske povijesti. Osim poticanja i promoviranja lokalne gastronomije, na ovaj način obogaćujemo destinacijsku ponudu, ali i stvaramo dodatni motiv dolaska, smatra direktor Turističke zajednice Grada Malog Lošinja Dalibor Cvitković.


Raznovrsne specijalitete moguće je isprobati u sljedećim restoranima: restoran Artatore, restoran Baracuda, restoran Bocca Vera, Borik Mediterranean Bar, Gastro Pub Deveron, restoran Diana, restoran Eki, Lanterna Grill, restoran Manora, konoba Silvana, restoran Televrin, restoran Veli žal te restoran Za Kantuni.

Na otvorenju, uz restorane svoju će ponudu prezentirati i vinari; Komadina s Lošinja, Apolitico i Katunar.         
Uživajte u jelovnicima tradicionalne lošinjske kuhinje. Pridružite nam se i isprobajte brojne specijalitete!

Prethodni članak Vrt u bojama sunca
Sljedeći članakFešta od creske janjetine i sira donosi gastro delicije i puno zabave
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.