Danas, 13. svibnja 2022. godine u 13 sati na platou Hrvatske kuće kobasica (Dajčići bb, Sv. Petar u Šumi), otvara se 8. Međunarodni sajam “S klobasicom u EU”. Sajam organizira Općina Sveti Petar u Šumi, a trajati će do nedjelje, 15. svibnja 2022.

Sajam je zamišljen kao događaj koji na poseban način promovira proizvodnju, prodaju i zaštitu tradicionalnih hrvatskih kobasičarskih proizvoda te poljoprivredne proizvođače i udruge, a za potrebe sajma plato oko Hrvatske kuće kobasica s okolnim prostorima pretvorit će se u najveći hrvatski grad od kobasica u kojemu će se održavati sajam, prezentacije, konferencije,  natjecanja i zabavni program.

 class=
Prethodni članakBiostimulatori na bazi aminokiselina
Sljedeći članakFantastična ružičasta vina na ocjenjivanju “Vinske zvijezde 2022.”!
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.