Početkom nove, 2023. godine organizira se novo, osmo izdanje poznatog osječkog sajma vina, delicija i hedonizma. Dana 13. i 14. siječnja (petak i subota) održat će se osmi po redu sajam vina i delicija – WineOS u dvorani Gradski vrt, na adresi Kneza Trpimira 23, Osijek.

Oba dva dana nude se trenuci ugodnog življenja, vrhunska vina i delicije s istoka Hrvatske te prilika za upoznavanje brojnih gostiju iz drugih hrvatskih regija i inozemstva na gotovo 1.900 četvornih metara izložbenog prostora.

Također, gosti će imati priliku obići 90-ak izlagačkih mjesta na kojima će se predstaviti više od stotinu proizvođača, a zainteresirani će moći pratiti edukativne radionice koje će iznova ponuditi nesvakidašnje priče i rijetko dostupna vina.

Ulaznice za sajam će se moći kupiti po cijeni od 20 eura po danu u Vinoteci Vinita i na dan sajma na ulazu u dvoranu. Karte za radionice će se nabavljati isključivo u pretprodaji.

Raspored radionica slijedi u nastavku: 

Četvrtak, 12. siječnja 2023. godine – Hotel osijek, dvorana Kesten, 15:00-19:30 sati

15,00 sati – Belje – vremeplov u vinsku prošlost – ulaz 200 kuna

16,30 sati – Klaudio Jurčić – Moja prijateljstva s vinarima – ulaz 150 kuna

18,00 sati – Kopar, vertikala ponajboljeg mađarskog crnjaka Attile Gerea – ulaz 200 kuna

Petak, 13. siječnja 2023. godine – Sportska dvorana Gradski vrt, VIP salon, 13:00-19:00 sati

13,00 sati – Sve Kozlovićeve malvazije – ulaz 150 kuna

14,30 sati – Uroboros, vino koje pomiče granice mogućeg – ulaz 150 kuna

16,00 sati – Omnibus Lector – chardonnay za najbolju vinsku psihoterapiju – ulaz 150 kuna

17,30 sati – Umčani – Maleno selo vinskih remek-djela – ulaz 150 kn

Subota, 14. siječnja 2023. godine – Sportska dvorana Gradski vrt, VIP salon, 14:00-21:00 sati

13,00 sati – Grgićev Pošip, vino koje je promijenilo odnos prema toj sorti – ulaz 150 kuna

14,30 sati – Morski Ego Joze Galića – ulaz 150 kuna

16,00 sati – Maurer i kadarka – od gravitacije i rock’n’rolla do vinograda iz 1880. godine – ulaz 150 kuna

17,30 sati – Zašto je Nuićev Trnjak najbolji hercegovački crnjak? – ulaz 150 kuna

Dnevna ulaznica za sve radionice je 500 kuna po danu, a za svaku od radionica je dostupno 20 ulaznica.

Više informacija pronađite na službenoj starnici WineOS

Prethodni članakUz pomoć Grada Vrbovca provodi se Veliki ritual krščenja mošta
Sljedeći članakOdržan susret dobitnika nagrade Suncokret ruralnog turizma Dalmacije
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.