U Biovrtu su pripremili mnoštvo zanimljivih besplatnih sadržaja za javnost. Sve s ciljem edukacije građana o važnosti bioraznolikosti i organskog uzgoja hrane.

1. POKLON: BESPLATNO ONLINE PREDAVANJE – “KAKO NAM BIORAZNOLIKOST POMAŽE U VRTU (+ STRATEGIJE OBRANE OD INVAZIVNIH VRSTA)” – BESPLATNO DOSTUPNO 22.-28.05.2024.

Kako ove godine mnogi imaju velike probleme u vrtu s puževima i smrdljivim martinima – odlučili su vam pomoći iskustvom iz Biovrta. U prirodi je sve povezano i sve ima svoju svrhu. Čovjek je dio te prirode. Bez prirode ne možemo, sve što trebamo dobivamo iz nje, pa tako i ono najvažnije, hranu. A uzgajajući hranu, umjesto da se iz neznanja ubijaju mnogi korisni kukci oko nas, možete pametno iskoristi brojne prirodne procese i kukce oko nas te tako uzgojiti više i lakše u suradnji s prirodom. U ovom predavanju naučit ću vas upravo to. U drugom dijelu predavanja naučiti ćete više o najčešćim invazivnim vrstama (puževima, stjenicama) i koje su biološke strategije za spašavanje vašeg vrta i uroda.

Predavanje će biti dostupno online na Youtube kanalu 22.-28.05.2024. Da bi na dobili poveznicu za gledanje – prijavite se na slijedećoj poveznici:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeZ4XXHdNfqlDkQ_76FWjnxYsbVxJk37d8UMIxF_SF0qRkuYg/viewform

2. DANI KRUŠVICE I VOLONTERSKO DRUŽENJE U BIOVRTU 01.06. (subota)

Zabilježite si 01.06. i planirajte izlet u Novo Selo Rok, jer u Biovrtu pripremaju jako zanimljiv program. Podružite se i pomognite u uređenju Biovrta, te naučite više o tehnikama koje se primjenjuju u Biovrtu u dobrom društvu.

Degustirajte razne sorte krušvice


Ove godine imate i jedinstvenu priliku prošetati bobičnjakom i isprobati 6 sorti mongolske borovnice – krušvice koja upravo dozrijeva u biovrtu te naučiti malo više o uzgoju ovog prefinog bobičastog voća.

Razmjena presadnica i mnoštvo viškova iz Biovrta


U sklopu ove akcije održat će se4 i već tradicionalnu proljetnu razmjenu presadnica, stoga ponesite s sobom i viškove svojih presadnica, a nabavite nešto novo. Moći ćete nabaviti i nešto od presadnica mnoštva raznih sorti rajčica iz Biovrta.Prethodne prijave su obavezne, a nakon prijave primit ćete na vaš mail sve detalje o događaju I upute za doplčazak. Broj mjesta na ovom događaju je ograničen, prednost imaju članovi/ce udruge Biovrt, a više o događaju i kako se prijaviti čitajte na www.biovrt.com

Prethodni članakRadionica za potencijalne korisnike potpore malim poljoprivrednicima u Sinju
Sljedeći članakProdaja novih traktora u prva tri mjeseca 2024.
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.