Nakon što su krajem prošle godine u Međimurju održani 1. Hrvatski dani biodinamike organizator ovog značajnog događaja, Centar dr. Rudolfa Steinera iz Donjeg Kraljevca dobio je vrijedno međunarodno priznanje za svoj stručni rad i kvalitetno poslovanje.

Krovna svjetska Sekcija za biodinamičku poljoprivredu švicarskog Goetheanuma, uvrstila je na svojoj karti svijeta Centar dr. Rudolfa Steinera kao edukacijski centar za biodinamičku poljoprivrednu proizvodnju.
„Iznimno smo ponosni na ovo postignuće. Ono otvara jednu posve novu dimenziju razvoja i pozicioniranja Centra u svijetu biodinamike. Ujedno to je dokaz  visoke razine sposobnosti Centra u provedbi edukacija i radionica sa područja biodinamike. Uz okupljanju proizvođača i potrošača, Centar je sada spreman i za znanstveno-istraživačke razine.“, komentirala je ovo priznanje ravnateljica Centra Dijana Posavec

 Treba napomenuti da su ustanovu Centar dr. Rudolfa Steinera osnovali općina Donji Kraljevec i Međimurska županija 2007. godine na temelju činjenice da je u Donjem Kraljevcu 1861. godine rođen dr. Rudolf Steiner, prema čijim je učenjima utemljena biodinamička poljoprivreda. Danas u posjet rodnoj kući i Centru dolaze posjetitelji iz mnogih država i svih kontinenata, a uvrštavanje ove ustanove na svjetsku kartu najznačajnijih centara za edukaciju o biodinamičkoj poljoprivredi, zasigurno će privući i nove polaznike željne znanja kako proizvoditi hranu uz održavanje ravnoteže u prirodi.

Više informacija o biodinamičkoj poljoprivredi možete naći na stranici https://centar-rudolf-steiner.com/

 class=
Centar dr. Rudolfa Steinera u Donjem Kraljevcu
 class=
I Hrvatska ima centar na svjetskoj karti edukacijskih centara za biodinamičku poljoprivredu
 class=
mr. sc. Dijana Posavec, ravnateljica Centra dr. Rudolfa Steinera
Prethodni članakPiknik u vinogradu u blizini Svetog Ivana Zeline
Sljedeći članakHitno je potrebno osnovati fond za pomoć OPG-ovima koji bi spasio 20.000 radnih mjesta u poljoprivredi!
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.