Više od 2.000 domaćih i inozemnih posjetitelja Weekend Food Festivala, najvećeg regionalnog gourmet događaja održanog od 14. do 16. travnja u Rovinju, imalo je prigodu upoznati sve adute autohtone kuhinje te vinske ponude Slavonije, Baranje i Podunavlja. 

Tako su profesionalni kuhari i ugostitelji, gastro entuzijasti te predstavnici domaćih i regionalnih medija, između ostaloga, uživali u kulinarskim spektaklu eminentnog osječkog chefa Tomice Đukića koji je u svojoj masterclass radionici predstavio priču o kraljici slavonskog stola – crnoj slavonskoj svinji. 

Koliko strast prema hrani može biti razlog za posjet nekoj destinaciji, bila je glavna tema panela “Brendiranje destinacija kroz gastronomiju”, na kojem je direktorica Turističke zajednice Osječko-baranjske županije Ivana Jurić predstavila viziju projekta HeadOnEast s turističkim potencijalima istoka Hrvatske.

Ovu su sliku zaokružile degustacije vina održane u sklopu mobilne vinoteke uz posebnu prezentaciju Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu te sommeliera Damira Zrne o graševini i specifičnostima baranjskog, erdutskog, feričanačkog i đakovačkog vinogorja.

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje