U petak, 16. travnja 2021. godine, otvoren je jedanaesti Natječaj za provedbu podmjere 5.2. „Potpora za ulaganja u obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog elementarnim/prirodnim nepogodama, nepovoljnim klimatskim prilikama i katastrofalnim događajima“, tipa operacije 5.2.1. „Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala. Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore je 120 milijuna kuna, visina javne potpore iznosi 100% od ukupnih prihvatljivih troškova projekta, a rok za podnošenje zahtjeva za potporu i dostavu Potvrde o podnošenju zahtjeva za potporu je od 17. svibnja do 16. srpnja 2021. godine.

Svrha Natječaja je dodjela potpore za obnovu poljoprivrednog potencijala narušenog potresom 22. ožujka 2020. godine i potresima od 28. prosinca 2020. godine, kako bi se osigurao nastavak i održivost poljoprivredne proizvodnje na pogođenim područjima. Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika ili registrirane u Jedinstvenom registru domaćih životinja (JRDŽ) do trenutka podnošenja zahtjeva za potporu.

„Kao i do sada, naši savjetnici će pružati punu podršku na terenu te s poljoprivrednicima popunjavati zahtjeve za prijavu, uz svu ostalu potrebnu pomoć. Vjerujem da naši napori olakšavaju tešku situaciju pogođenim poljoprivrednicima, čemu u prilog govori i podatak da danas na Banovini imamo više stoke nego što je to bio slučaj prije potresa. Nastavit ćemo brinuti o poljoprivrednicima koji su u potrebi“, naglašava ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Natječaj i ostali detalji nalaze se na poveznici.