Vrijeme je žetve, berbe i narodnih običaja koji su dio agrarne baštine. To je prilika da fotografirate svu raskoš domaće poljoprivrede i ruralnog prostora. Prijavite se na RuralFoto izbor i osvojite vrijedne nagrade!

Otvoren je RuralFoto – izbor za najbolje ruralne fotografije u 2024. godini, kojeg i ove godine putem Interneta organizira Agroklub.

Pozivaju se svi amateri i profesionalci da nominiraju svoje fotografije i tako zajednički potaknu promociju ljepota naših ruralnih prostora i raznovrsnosti domaće poljoprivrede. 

Fotografije je moguće nominirati u jednu od četiriju kategorija, a one su: životinje, priroda, selo i proizvodnja hrane. 

Nominirana fotografija uz kratak opis i pripadajući hashtag izbora  #RuralFoto+ hashtag kategorije treba biti postavljena na KLUB, društvenu mrežu Agrokluba od 21. lipnja do 23. rujna 2024. godine. Kako nominirati fotografiju pogledajte u VIDEU.

Sudionici izbora moraju biti punoljetni, registrirani korisnici portala Agroklub. Važno je ispuniti sve tražene podatke u registracijskom profilu, kako bi prijavitelj bio prihvatljiv. 

Pravila izbora i nagrade

Jedan sudionik može nominirati najviše jednu fotografiju po kategoriji, dakle ukupno četiri (4). Sudjelovati mogu korisnici iz Hrvatske, Srbije te Bosne i Hercegovine. Pravila izbora pogledajte OVDJE.

Ovo je jedinstven foto natječaj s potpuno javnom i transparentnom procedurom. Stručni žiri po završetku nominacija bira po najboljih 10 fotografija iz svake od kategorija. Nakon toga sami sudionici izbora glasaju za pobjedničke fotke. Autori fotografija tako sami izabiru najbolje od najboljih. Na lanjski izbor pristiglo je više od 1.200 fotografija koji veličaju život na selu i proizvodnju hrane.  

Pobjednici pojedinih kategorija osvajaju novčanu nagradu u iznosu od 500 EURa (bruto). Fotografija s najvećim brojem lajkova na KLUB-u nagradu publike.

Proglašenje pobjednika uz izložbu najboljih fotografija održat će se 4. listopada 2024. u Osijeku na konferenciji o novim tehnologijama u poljoprivredi AgroRocks, čiji su suorganizatori: HAPIH, HPK, Osječko-baranjska županija, FAZOS i Društvo agrarnih novinara Hrvatske.

Partneri: Europska komisija, Hrvatske šume d.d., CROBOHUB++, Novocommerce International d.o.o., KWS Sjeme d.o.o., NutriS d.o.o, , KING Ict d.o.o., Agro Invest Grupa d.o.o., ENNA Fruit d.o.o. i Georg d.o.o.

Najbolje ruralne fotografije u 2023. godini
Prethodni članakBounty zadovoljstvo
Sljedeći članakEkološka tržnica na Jarunu
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.