U organizaciji Udruge orača Zagrebačke županije, u subotu 15. listopada 2022. godine, na parcelama Duhovno-obrazovnog centra Marijin dvor Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskog, Lužnica, Lužnički odvojak 3, Zaprešić, održati će se 20. županijsko natjecanje u oranju Zagrebačke županije 2022.

Pokrovitelj natjecanja koji je financijski potpomogao ovu manifestaciju jest Zagrebačka županija – Upravni odjel za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo.

Suorganizatori natjecanja su Grad Zaprešić i Mjesni odbor Šibice.

Natjecanje će se održati prema slijedećem programu:

  • 09.00  – 09.30 Dolazak i prijava natjecatelja
  • 09.15  – 09.45 Probno oranje
  • 09.45  – 10.00 Izvlačenje startnih brojeva
  • 10.20  – 10.40 Početak oranja – otvaranje prve brazde
  • 11.00  – 11.20 Svečano otvorenje natjecanja
  • 11.20  – 13.30 Natjecanje u oranju
  • 13.30  – 14.30 Obrada rezultata – Ručak
  • 14.30 –  15.00 Proglašenje rezultata i dodjela nagrada

Pozivamo Vas da svojom prisutnošću uveličate ovu manifestaciju!

Po dva prvoplasirana natjecatelja u kategorijama plugova ravnjaka i premetnjaka stječu pravo sudjelovanja na Državnom natjecanju orača Republike Hrvatske 2023. godine.

Prijave natjecatelja, uz naznaku tipa traktora i pluga kao i kategorije za koju se natjecatelj prijavljuje – ravnjak ili premetnjak, mogu se dostaviti na Dario.Padro@gmail.com  ili mob 091 4882734.

Medijski pokrovitelj natjecanja: Gospodarski list.

Projekt je novčanom potporom pripomogla Zagrebačka županija.

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakIznenađujući mirisi ukrasnog bilja
Sljedeći članak‘Štorije o’vinima’ – jedinstvena prilika za kušati vina kakva su se nekad pila u Dalmaciji
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.