U organizaciji Udruge orača Zagrebačke županije (UOZŽ), u subotu 01. srpnja 2023. godine, na parcelama OPG Golubić Đuro, Mostari 2, 10342 Dubrava, održati će se 21. županijsko natjecanje u oranju Zagrebačke županije 2023.

Pokrovitelj natjecanja koji je financijski potpomogao ovu manifestaciju jest Zagrebačka županija – Upravni odjel za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo.

Domaćin i suorganizator natjecanja je Općina Dubrava.

Medijski pokrovitelj natjecanja: Gospodarski list.

Natjecanje će se održati prema slijedećem programu:

09.00  – 09.30 Dolazak i prijava natjecatelja

09.15  – 09.45 Probno oranje

09.45  – 10.00 Izvlačenje startnih brojeva

10.20  – 10.40 Početak oranja – otvaranje prve brazde

11.00  – 11.20 Svečano otvorenje natjecanja

11.20  – 13.30 Natjecanje u oranju

13.30  – 14.30 Obrada rezultata – Ručak

14.30 –  15.00 Proglašenje rezultata i dodjela nagrada

Pozivamo Vas da svojom prisutnošću uveličate ovu manifestaciju!

Prvoplasirani natjecatelji u kategorijama plugova ravnjaka i premetnjaka stječu pravo sudjelovanja na Državnom natjecanju u oranju orača Republike Hrvatske 2024. godine.

Prijave natjecatelja, uz naznaku tipa traktora i pluga kao i kategorije za koju se natjecatelj prijavljuje – ravnjak ili premetnjak, mogu se dostaviti na Dario.Padro@gmail.com mob 091 4882734 ili ante.grizelj@dombra1904.hr mob 098 203215.

Projekt je novčanom potporom pripomogla Zagrebačka županija.

Organizacijski odbor UOZŽ

Prethodni članakNeželjene “ljetne” promjene na usjevima luka
Sljedeći članakDefolijacija vinove loze
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.