Ovogodišnja tradicionalna izložba plodova starih sorti voća, šumskih voćkarica, povrća, začinskog i ljekovitog bilja grožđa te prerađevina od njih pod nazivom “Sačuvajmo stare sorte Cernik 2022.“ održat će se u subotu, 15. listopada u atriju Kulmerova dvorca u Cerniku s početkom u 10 sati. U slučaju lošeg vremena izložba će biti postavljena u podrumima dvorca.

Bit će to još jedno veliko okupljanje zaljubljenika u stare sorte jer su uz dosadašnje sudionike najavljeni i novi izlagači i puno posjetitelja iz svih krajeva Hrvatske. I ove godine očekuje se puno lijepo uređenih štandova sa bogatstvom raznovrsnih plodova uz ugodna druženja i razmjene iskustava.

Predviđena su i dva zanimljiva stručna predavanja koja će održati dr. sc. Silvio Šimon i mr. sc. Mijo Gašparović.

Istog dana u večernjim satima održat će se i tradicionalna manifestacija Dani cerničkog portugisca koju, kao i izložbu plodova starih sorti i prerađevina, uspješno organizira Udruga vinogradara i voćara Cernik sa partnerima.

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje