U utorak, 26. listopada 2021., u prostorijama Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održava se 5. jubilarna AgroStart-Up konferencija. Konferenciju će otvoriti ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Ona će održati i uvodno izlaganje i odgovarati na pitanja studenata. Sudjelovati će predstavnici studenata svih poljoprivrednih fakulteta i odsjeka uživo i online i to sa Veleučilišta iz Rijeke, Požege, Križevaca, Karlovca te Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Agrobiotehničkog fakulteta iz Osijeka.

Ova konferencija ima za cilj inspirirati buduće poljoprivrednike, pružiti im informativnu potporu ali i kroz priče mladih hrvatskih poljoprivrednika i njihova iskustva pružiti smjer njhovog budućeg poljoprivrednog puta. Ponosan sam što smo uspjeli okupiti sve fakultete te veleučilišta. Zahvaljujem svima koji su pružili potporu ove pete jubilarne konferencije ali i prethodnih godina, izjavio je Danijel Koletić, utemeljitelj i predsjednik organizacijskog odbora 5. jubilarne AgroStart-Up konferencije.

Konferencija se održava u hibridnom obliku, studenti će imati priliku čuti 13 predavanja i dva panela. Konferencija se održava bez kotizacije.

Program konferencije:

 class=

Konferenciju možete pratiti na sljedećim linkovima:

26.listopada od 9:15 do 13 sati:


https://us02web.zoom.us/j/85366005090?pwd=b2lENFBGNFRYTEdzQWlaei9rVXFqUT09

27.listopada od 9:15 do 13.15 sati:


https://us02web.zoom.us/j/84047162554?pwd=UmJTNmEyMEVPenVXNDNONHNTSjVrdz09

Prethodni članakObustava lova medvjeda
Sljedeći članakPlavac mali crni – princ dalmatinskih južnih strmina
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.