Kako bi ublažila globalne poremećaje cijena repromaterijala (sjemena, presadnica, gnojiva, zaštitnih sredstava), Zagrebačka županija s milijun kuna sufinancira troškove nabave. Također i subvencionira kamatu na kredite za nabavu poljoprivrednog repromaterijala za sjetvu ratarskih kultura te sjetvu i sadnju presadnica na području Zagrebačke županije u 2022. godini.

Bilo da se radi o sufinanciranju troškova nabave poljoprivrednog repromaterijala ili o subvencioniranju kamate kredita koji je dignut da bi se nabavio repromaterijal, opći uvjeti su za sve isti. Naime, prihvatljivi korisnici su mikro, mala i srednja poduzeća upisana u Upisnik poljoprivrednika u Zagrebačkoj županiji. I to najkasnije do 31. prosinca 2021. godine, a koja imaju sjedište, odnosno prebivalište na području Županije. Važno je i da sjetvu i sadnju obavljaju na području Zagrebačke županije. Također i da nemaju nepodmirenih obaveza prema evidenciji koju vodi nadležna porezna uprava.

Potpora za nabavu poljoprivrednog repromaterijala za sjetvu i sadnju dodjeljuje se u vrijednosti od najmanje 2.000,00 kuna ukupnih prihvatljivih troškova. I to u iznosu do 50% vrijednosti ukupnih prihvatljivih troškova, a najviše do 3.000,00 kuna po korisniku.

Potpora za subvencioniranje kamate za kreditiranje sjetve i/ili sadnje dodjeljuje se u vrijednosti do 40.000,00 kuna po korisniku. S time da najmanji iznos kreditiranja mora iznositi 10.000,00 kuna. Najveći iznos kreditiranja je milijun kuna. Kamatna stopa smije iznositi do 4% godišnje, za cijelo razdoblje otplate kratkoročnog kredita. Zagrebačka županija subvencionira ukupnu kamatnu stopu za cijelo razdoblje otplate kredita.

Javni pozivi su otvoreni do 15. studenoga 2022. godine, odnosno do iskorištenja sredstava. Zahtjevi se obrađuju po redoslijedu zaprimanja.

Detaljnije informacije o Javnom pozivu za dodjelu potpora male vrijednosti za nabavu poljoprivrednog repromaterijala za sjetvu ratarskih kultura i sjetvu i sadnju presadnica u Zagrebačkoj županiji u 2022. godini saznajte OVDJE. O Javnom pozivu za prikupljanje zahtjeva za subvencioniranje kamata za kreditiranje nabave poljoprivrednog repromaterijala za sjetvu ratarskih kultura i sjetvu i sadnju presadnica u Zagrebačkoj županiji u 2022. godini OVDJE. Također, na raspolaganju je i Upravni odjel za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije. I to na broju telefona 01/6009-426, isključivo radnim danima od 9 do 11 sati te od 13 do 15 sati.

Prethodni članakFolijarna gnojidba jabuke nakon berbe plodova
Sljedeći članakProdaja povrća i otvaranje OPG-a
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.