Zadruga Izazov iz Kloštar Ivanića u suradnji i partnerstvu s tvrtkom Veggie d.o.o. iz Križa otvara prvi dućan domaćih proizvoda na tom području pod nazivom Zemlja izazova. Dućan se otvara u ulici Krešimira IV 2a, u Ivanić-Gradu 1.10.2021. u 8h.

Ideja samog dućana je krenula sa željom da se domaćim proizvođačima omogući jedno zajedničko mjesto na kojem će moći plasirati svoje proizvode po sustavu kratkih opskrbnih lanaca. To znači da je u ovom slučaju Zadruga jedini posrednik između proizvođača i krajnjeg potrošača.

Nakon duge tri godine, uz veliku pomoć Ivanić-Grada, općina Kloštar i Križ i posebno načelnika općine Križ Marka Magdića, te potporu Zagrebačke županije, vođeni svojom vizijomPrihvati svaki izazov i nikada ne odustaj“ došli smo do samog kraja idejnog projekta. S prvim danom listopada otvaramo vrata jednog posebnog dućana. U njemu će kupci naći najkvalitetnije proizvode domaćih proizvođača. Cilj nam je pružiti prvenstveno lokalnim proizvođačima s područja Kloštra, Križa i Ivanića mogućnost distribucije svojih proizvoda po sustavu od polja do stola. Krajnjim potrošačima cilj nam je omogućiti kupnju domaćih i kvalitetnih proizvoda na jednom mjestu, najavljuju Jelena Lacković Žertuš, upraviteljica zadruge Izazov i Ines Dundović, direktorica tvrtke Veggie.d.o.o. iz Križa.

Osim lokalnih proizvođača ponudu će upotpuniti proizvodima iz ostalih regija Lijepe naše.

Proizvodi koji su u ponudi su svježe voće i povrće, vlastite prerađevine od voća i povrća, mesne prerađevine, mlijeko i mliječne prerađevine, tjestenine i brašna i sl.

Neki od oko 350 artikala koje ćete moći kupiti u Zemlji izazova su:

  • Domaći kruh i peciva
  • Mlijeko i mliječne prerađevine mljekara Veronika i Romina
  • Svježe voće i povrće
  • Pukanić mlin- brašna
  • Tjestenine Aurelija
  • Veggie prerađevine
  • Matičnjak sativa – ulja
  • Riba , morski plodovi i prerađevine –Fisherija
  • Nutty Barica – snack pločice
  • Čajevi Francetic i Bioplanta
  • Craft piva
  • Vina iz cijele Hrvatske
  • Rakija to GO

I još mnogo drugih izvrsnih domaćih proizvoda.

Dođite i vi u u Zemlju izazova, gdje se vesele vašem dolasku!

 class=
 class=
Prethodni članakBuče i bučino ulje – crno zlato u poljoprivredi?
Sljedeći članakOdržan Dan polja BC hibrida kukuruza i soje!
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.